10 de desembre de 2019

ON PODEM ANAR?

Això és el us proposem…

Bona música per diferents gustos, recital poètic, bon teatre i pastorets. O   sigui, una setmana gairebé completa per l’espectador badaloní. 

 Per fi és dilluns!   Pot ser que arribeu ha temps d’anar-hi . Avui dilluns 9 de desembre. a les vuit del vespre a l’auditori de l’EMMB hi haurà l’actuació de la Big Band de l’EMMB (Jazz). En aquest concert hi haurà l’oportunitat d’acompanyar la Big Band en un recorregut musical que comprèn un ampli ventall estilístic, des dels clàssics de l’època daurada de les big bands com Count Basie i Duke Ellington fins a autors i arranjadors contemporanis.

 La gent de l’Associació de Poesia Pont del Petroli, dimecres 11, a les vuit del vespre, a l’Espai Betúlia, oferirá al públic un recital poètic que porta per títol, La pols dels dies, amb poemes de David Madueño, que recitarà  ell mateix, acompanyat al piano per Jordi de la Torre, que interpretarà música de Miquel Pardo-Llongarriu. David Madueño i Sentís, vallesà de Sabadell, és poeta, docent i crític literari, llicenciat en Filologia Catalana, guanyador de diferents premis de poesia i literatura catalana.

   Torna Ferran Compte a la seu de l’Orfeó Badaloní al carrer Marina,  dijous 12 de desembre, a les set del vespre, per oferir-nos l’audició de dues òperes que sempre es representen juntes, Cavalleria Rusticana i Il Pagliacci.                                                                                                             Cavalleria Rusticana es una òpera d’un acte, amb llibret de Giovanni Targioni-Tozzetti i Guido Menasci, estrenada el 17 de maig de 1890 al Teatre Costanzi de Roma, i a Barcelona el 9 de maig de 1891 al Gran Teatre de Liceu, on s’ha representat 105 vegades. Il Pagliacci, té dos actes, amb llibet de Ruggero Leoncavallo, estrenada el 21 de maig de 1892 al  Teatre dal Verme de Milá i a Barcelona el 25 de gener de 1895, en el Gran Teatre del Liceu, en què s’ha representat 99 vegades. Totes dues òperes sumen aproximadament dues hore i mitja.

Ja és dijous! Dins aquest cicle, dijous 12 de desembre, a les vuit del vespre, a l’auditori del Conservatori, concert Badacanyes a càrrec del trio compost per Philippe Vallet (oboè); Valeria Conti (clarinet); Maria Crisol (fagot). Un concert puzle per a trio de canyes en el qual els tres músics expliquen la seva aventura, revelen alguns secrets de la música i imaginen alguna història que podria il·lustrar la peça que toquen. Obres de: Ludwig van Beethoven, Georges Auric i Jacques Ibert.

Dissabte 14 de desembre, a un quart de nou del vespre, a l’església dels Pares Carmelites, el cor DEXCor, el Conjunt Instrumental de Conservatori de Badalona i diversos solistes  interpretaran una selecció del MESSÍES HWV 56  de G.F. Händel. La interpretació anirà a càrrec d’Isaac Bachs i Sergi Miró,violins; Victor Mateo, viola; Paula Blazquez, violoncel; Diego Civilotti, contrabaix; Jaume Fàbregas, trompeta; Montserrat López i Francesc Castillo, oboès i Angel Vilagrasa, orgue. Pel que fa a les veus, seran les de Gisela Parodi, soprano, Montserrat Pi, contralt i  Marçal Subiràs, tenor.  Tots ells estaran dirigits per Jordi Montoliu. 

Shirley Valentine és un monòleg còmic que ens parla de la possibilitat de canvi i el coratge de viure. Ho fa d’una manera tan vital, tendra i divertida que no podem fer res més que deixar-nos arrossegar per la força de la seva protagonista, una mestressa de casa que, de cop, es pregunta què se n’ha fet, d’aquells somnis de joventut… El text de Willy Russell, adaptat al català per Joan Sellent i Ferran Toutain, amb direcció i música de Miquel Gorriz i interpretat per Mercè Aránega, el podrem veure dissabte 14 de desembre, a dos quarts de nou del vespre, al Teatre Zorrilla.

Encabit en la programació d’actes solidaris amb la Marató de TV3 2019l’Orfeó Badaloní i el Cor Drassanes presentaran dissabte 14, a les nou del vespre, a la parròquia de Sant Josep, el primer dels seus concerts de la programació, interpretant CARMINA BURANA de Carl Orff, sota la direcció d’Óscar Peñarroya.  Aquesta obra és una composició que combina de forma sorprenent els textos medievals del Carmina buranauna col·lecció de cants dels segles XII i XIII, i música vocal i instrumental del segle xx. L’obra d’Orff, que té el mateix títol que la col·lecció de poemes medievals, té forma de cantata escènica, i s’estrenà el 1937.   Aquest concert comptarà amb la participació del Cor Projectes de l’Orfeó Badaloní, el Cor Drassanes, el Cor Infantil del Conservatori de Música de Badalona, i les veus de Sara Baneras (soprano), Alberto Cazez (baríton), i Sergio Monsalve (contratenor). A més, l’acte comptarà amb l’acompanyament instrumental de Jordi CastellàDasha Medvedeva (piano), i Percussions Barcelona. L’acte, patrocinat per PFB Serveis Funeraris, destinarà el total dels beneficis obtinguts, un cop descomptades les despeses, a la Fundació Marató de TV3, que enguany destinarà els fons recaptats a les malalties minoritàries.

 Torna a l’activitat la Secció Dramàtica del Círcol, amb sis representacions d’Els Pastorets o l’Adveniment de l’infant Jesús, amb diversos intèrprets dels  principals personatges de l’obra de Josep Maria Folch i Torres. Les representacions seran,  en  sessió doble (a les 11 i a les 18 hores.) aquest diumenge 15 i les altres representacions seran els dies 22, 28, 28, 29 de desembre i el 4 de gener de 2020.     

 AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

Jaume Arqué i Ferrer