17 de desembre de 2019

ON PODEM ANAR?

Això  és el que us oferim…

Podem dir amb coneixement de causa que aquest proper cap de setmana és dels millors pel que fa a teatre. Una bona obra al Principal, un espectacle  formidable al Zorrilla i diumenge, teatre familiar de qualitat, aconsellable fins i tot per gent gran. Per descomptat, també la música hii té una presència important.

La tarda de dijous 19 de desembre, l’Associació Badalona Poètica, a dos quarts de cinc de la tarda, a l’Espai Betúlia, ha organitzat un recital poètic de nadales, que té la particularitat de que els interessats a recitar els seus poemes, ho podran fer només comunicant-ho als organitzadors.

Un any més, el Museu de Badalona, amb la col·laboració del Conservatori Professional de Música de Badalona i de l’Escola de Música Moderna de Badalona, convida a rebre  Nadal gaudint de la música en el marc incomparable de les restes romanes de l’antiga ciutat de Baetulo. Enguany serà el Cor de Cambra del Conservatori de Badalona i el conjunt instrumental de l’Escola de Música Moderna els  que oferiran un concert amb obres d’estils i èpoques molt variats, a més de tres nadales ben conegudes de Michael Bublé i Mariah Carey, en versions escrites amb un llenguatge més actual. El concert tindrà lloc a l’espai de les termes i el Decumanus del Museu de Badalona, divendres 20 de desembre, a les vuit del vespre.
L’entrada és lliure, però cal anar a buscar prèviament, una invitació a la recepció del Museu.

Dues famílies es troben a la Lapònia per celebrar la nit de Nadal i esperar l’arribada del Pare Noel. Però una de les criatures explica a l’altra que aquest home amb barba blanca no existeix i que és un personatge de mentida que utilitzen els pares per fer xantatge als fills.
El que havia de ser una vetllada de festa i il·lusió es convertirà en una batalla campal entre germanes, parelles i cunyats. Aquest argument és converteix en LAPÒNIA i interpreten l’obra Meritxell Huertas, Roger Coma, Meritxell Calvi i Manel Sans, amb dramatúrgia i direcció de Cristina Clemente i Marc Angelet. Es podrà veure divendres 20 de desembre, a dos quarts de nou del vespre, a la sala Enric Borràs del Teatre Principal.

A la seu de l’Espai Tolrà de l’Orfeó Badaloní, dissabte 21, a les cinc de la tarda, es farà un concert que tindrà com a protagonistes: el grup dels petits d’Iniciació Musical i Veus Alegres de l’Orfeó, junt amb la coral de l’Escola Gitanjali.

La Ilíada i l’Odissea com mai te les han explicades a TROIA, UNA VERITABLE ODISSEA, en qué trenta intèrprets del Cor de Teatre, amb les seves veus, fan viatjar el públic per alguns dels episodis més representatius i emocionants d’aquests dos poemes èpics fundacionals de la cultura europea. Aquesta odissea musical és alhora un recorregut a cappella a través de grans cors de la història de la música, amb peces de Purcell, Bach, Händel, Mozart, Verdi i Wagner. Un espectacle que podrem veure dissabte 21, a dos quarts de nou del vespre, al Teatre Zorrilla, un espectacle sense text i per a tots els públics, una fusió escènica i musical potent, expressiva i molt plàstica, sota la mirada particular del Cor de Teatre, grup guanyador de la Guineueta 2013 al millor espectacle vist als teatres públics de Badalona amb Operetta.

El diumenge 22, es repetirà el concert del dissabte, també a les cinc de la tarda, al mateix Espai Tolrà. Aquesta vegada tindrà com a protagonistes el Cor Allegro, cors d’òpera i la coral de l’Institut Badalona 7.

Diumenge 22 a les sis de la tarda, la plaça de la Vila, serà la seu del BADACANTA’ 19, per nadal cantem en català, un espectacle organitzat per Òmnium, en el desenvolupament del qual hi haurà karaoke i xocolatada.

Un espectacle poètic i emocionant sobre els petits herois quotidians, sobre el respecte a la vida i la saviesa innata dels infants. Pensat per a tota la família, amb la música en directe de La Tresca i la Verdesca, amb tocs d’humor, amb imaginació i creativitat. Una història que arribarà al cor de petits i grans. Diumenge 22 de desembre, a les sis de la tarda, al Teatre Zorrilla, és podrà veure LA NENA DELS PARDALS, l’autor de la qual és Jordi Palet. La direcció és de Joan Maria Segura Bernadas, i Xavi Idàñez, Txell Botey i la Tresca i la Verdesca en són els intèrprets. Hem d’afegir que La nena dels pardals, va ser considerat el millor espectacle familiar de l’any 2018.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA
Jaume Arqué i Ferrer