Badalona 21 de gener de 2020

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

No hi ha dubte que se’ns menja la música. Gairebé tot el que us oferim és música, tot i que la presència de Lluis Homar, ens reconforta.   

Nou concert del cicle Ja és dijous! Pau Figueresguitarra (flamenc- fusió) és un dels millors guitarristes del país. En el seu cas, la intuïció l’ha dut a remenar compassos de buleria, i a imaginar una connexió amb el flamenc a través de la família extremenya de la mare. Pau Figueres concentra en un sol instrument les tradicions guitarrístiques de les quals prové; la música clàssica i contemporània, el flamenc i altres sonoritats d’avui dia que es barregen en un so i un toc que escapen dels compartiments de gènere habituals. Actuarà a l’auditori del Conservatori dijous 23, a les vuit del vespre.

La neta del senyor Linh, és la versió teatral de la famosa novel·la de Philippe Claudel.  Una faula sobre l’exili, la soledat i la recerca de la identitat.

Un monòleg interpretat per Lluís Homar en un dels muntatges del mateix text del director de la Toneelhuis Guy Cassiers, Guy Cassiers, que podrem veure dissabte 25, al Teatre Zorrilla, a dos quarts de nou del vespre. Sobre l’escenari, tot és bastant minimalista, unes quantes càmeres les projeccions de les quals es passen en una pantalla, alguns instruments musicals i cadires. Tot plegat atorga un aire de modernitat, de muntatge, a una història que, en realitat , té un aire clàssic, com de vella llegenda.

Nova cantata solidària de J.S. Bach. Dissabte 25 de gener, a un quart de nou del vespre, a l’església dels Pares Carmelites, el Cor Tessàlia i el Conjunt Instrumental de Conservatori de Badalona, interpretaran la Cantata BWV 111 (El que el meu Déu  vol , això es tot el temps) de Johan Sebastian Bach, dirigida per Xavier García i la Cantata BWV 61 (Ara ve el salvador gentil), dirigida per Jordi Montoliu. La interpretació anirà a càrrec de Júlia Alvaro i Isaac Bachs, violins; Santi Burgos i Víctor Matau, violes; Paula Blàzquez, violoncel; Diego Civilotti, contrabaix; Montserrat López i Francesc Castillo, oboès i Àngel Vilagrasa, orgue. Pel que fa a les veus, seran les de Gisela Parodi, soprano, Montserrat Pi, contralt; Marçal Subiràs, tenor, i Jordi Sánchez, baix.

El 2019 es van commemorar els vuitanta anys de la finalització de la guerra civil espanyola la qual ens va abocar a una cruel dictadura. A l’obra, un personatge anònim ens trasllada al temps de la guerra. Relata les seves vivències i reivindica la memòria d’aquells que van patir les represàlies d’un règim autoritari. Terra humida és un monòleg musical escrit i interpretat per Albert López Vivancos, amb música de Pedro Pardo i direcció d’Estanis Aboal, que podrem veure diumenge 26 de gener, a les sis de la tarda, a la sala de la Societat Coral La Badalonense.

Diumenge 26 de gener, a les dotze del migdia, al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra (camí del Monestir, s/n, Badalona), els que hi van normalment, els que hi van d’excursió i als que els  qui l’hi interessa la música clàssica, podran gaudir d’un concert protagonitzat pel  cor d’exalumnes del Conservatori, DEX-Cor, juntament amb 3 Nations Ensemble-Orquestra Barroca, que interpretaran fragments del Messies de Händel. Les solistes seran Gloria Lorentz, soprano i Montserrat Pi, contralt i el director, Àngel Vilagrasa.

L’Orfeó Badaloní diumenge 26 de gener, a les dotze del migdia, a l’Espai Tolrà, inaugurarà el cicle Concerts Vermut del 2020 amb l’agrupació ARSDUO, un duet instrumental format per Albert Rodriguez al violi i Juan Diego al piano, que aproparan als assistents a peces de Mozart, Händel, i E, Toldrà, per tots els amants dels clàssics.   

El dilluns 27 de gener, a les vuit del vespre, a l’auditori de l’Escola de Música Moderna de Badalona (EMMB), el vibrafonista Geni Barry serà l’encarregat d’obrir la jam session, coordinada per Martí Serra, dins el cicle Ja és dilluns!. Les jam sessions estan pensades perquè alumnes, professors, i músics en general, tinguin un espai on trobar-se i tocar junts. La jam és oberta a tothom.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA