Badalona, 4 de febrer de 2020

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

Aquesta setmana, a més de la música que continua marcant les programacions setmanals a la nostra ciutat, hi ha possibilitat de veure una de les obres del festival de teatre en llengua francesa que s’està celebrant a Barcelona.

El 4t Festival de Théâtre en Français OUI  arriba a Badalona amb l’obra Gibraltar a l’escenari del Círcol,  dimecres 5  de febrer a les 20.30 h, en versió subtituladaLa dansa envolta aquest text en què coneixem a Salig, que se’n va d’Ouaga, capital de Burkina Faso, a França per buscar-se la vida. A través de la seva investigació descobreix el pare i la ràbia d’adolescent s’esvaeix … Mai no deixarà el seu somni.

En el cicle Ja és dijous!, aquest  6 de febrer, a les vuit del vespre a l’auditori del Conservatori, actuació de Nawa Ensemble, grup fundat a Síria el 2007 per Moslem Rahal. Després de la guerra a Síria, Nawa va desaparèixer, ja que els seus membres es van separar. Rahal va tornar a engegar Nawa Ensemble a Barcelona el 2019, després de la col·laboració amb nous membres del grup Orpheus XXI de Jordi Savall. Nawa Ensemble presenta un repertori amb música del Pròxim Orient i composicions pròpies que representen el takhit. La paraula àrab takhit significa llit o un lloc per dormir. Però també representa relaxació en la música o el lloc on els músics es poden reclinar per fer música. Formen la NAWA ENSEMBLE, Safi Al Hafez (oud), Georgi Dimitrov (qanun), Imad Amrah (caixó i veu), Ali Aksoy (percussió) i Moslem Rahal (ney i veu / director).

El badaloní Martí Serra presentarà al Círcol, dissabte 5 de febrer de 2020, a les vuit del vespre, el seu nou treball amb el quartet recent format i integrat per tres joves talents de la impressionant nova fornada de jazzman del país, on destaca l’excepcional trompetista Òscar Latorre. El disc és un recull de composicions originals del saxofonista, d’una gran intensitat i lirisme, un viatge per diferents textures i ritmes i que abasta molts estils dins el jazz, des dels aires de Nova Orleans fins al rock més modern.  El Martí Serra Quartet està format pels músics següents: Martí Serra (saxo), Òscar Latorre (trompeta), Pau Sala (contrabaix) i Josep Cordobés (bateria).

Dissabte 8 de febrer, la sala Enric Borràs del Teatre Principal, a dos quarts de nou del vespre, serà l’escenari de l’inici del XX Memorial Li-Chang, amb l’espectacle Màgia i humor, en el qual els protagonistes comptaran amb un mestre de cerimònies que serà l’atípic i polifacètic, amb un llenguatge propi de l’humor, el showman Marcel Tomás. Hi haurà l’actuació del Mag Marín, un jove mag divertit i atrevit, guardonat amb el Premi Nacional de Màgia i guanyador de la primera edició del programa televisiu Pura màgia. L’altre mag que actuarà en la mateixa vetllada serà el mag Wody Aragón, guanyador en dues ocasions del Premi Mundial de Cartomància.

En el cicle Per fi és dilluns!, el 10 de febrer a les vuit del vespre, a l’auditori de l’Escola de Música Moderna de Badalona, hi haurà l’actuació de Gemma Abrié, en el concert que titula SoloBasSing i que tindrà com a invitat el guitarrista badaloní Josep Traver. Un veritable festival de cançó i jazz. Nascuda a Barcelona el 1984, Gemma Abrié té una trajectòria de casi deu anys als escenaris com a solista principal de la jove formació catalana Ivanow Jazz Group i de nombroses formacions de jazz, gòspel i soul de tot Espanya i França.

Jaume Arqué i Ferrer

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA