Badalona, 4 de febrer de 2020

ON PODEM ANAR?
Això és el que us oferim…

Que continuï la música! No sé qui va signar aquesta frase, però la nostra ciutat s’hi aferra de manera constant. Doncs endavant. Pel que fa al teatre, ens arriba una bona producció del TNC i el Festival Internacional de Màgia-XX Memorial Li-Chang continua el seu camí triomfal.

Vine a viure el primer 8.000 m de Beethoven! Les exalumnes del Conservatori, Júlia Álvaro i Marta Guillén, oferiran un concert dijous 13 de febrer, a les vuit del vespre, a l’auditori del Conservatori, amb la col·laboració de qui va ser el seu professor en aquest centre, Marcos Bosch. Conduiran a la música de Beethoven a través del Quartet Calders i Marcos Bosch, anomenat així en honor a l’escriptor Pere Calders (es va formar l’estiu de 2018 a Barcelona). El formen les violinistes Júlia Álvaro (Santa Coloma de Gramenet) i Marta Guillén (Premià de Mar), la violista Teresa Roldán  i el violoncel·lista Miquel Felip. El programa serà Quartet núm. 1 en Fa Major op. 18 núm 1. Allegro amb brio, Adagio affettuoso ed appassionato, Scherzo: Allegro molto, Allegro.

Nova cantata solidària de J. S. Bach, dissabte 15 de febrer, a un quart de nou del vespre, a l’església dels Pares Carmelites. El Conjunt Instrumental del Conservatori de Badalona interpretarà la Cantata BWV 167 (Homes, exalceu l’amor de Déu). La interpretació anirà a càrrec de Francisco Fernández, Ana Querol, violins; Santi Burgos, viola; Paula Blàzquez, violoncel; Diego Civilotti, contrabaix; Francesc Castillo, oboè; Josep Borràs, fagot, i Àngel Vilagrasa, orgue. Pel que fa a les veus, seran les de Lorena García, soprano, Montserrat Pi, contralt; Marçal Subiràs, tenor, i Enric Padilla, baix. La direcció és a càrrec de Jordi Montoliu.

Una producció del TNC al Zorrilla, dissabte 15 de febrer a dos quarts de nou del vespreLa rambla de les floristes, de Josep Maria de Sagarra. Avui -vuit dècades després que l’insigne poeta escrivís la seva oda al carrer més emblemàtic de Barcelona-, la Rambla de les Flors continua vertebrant les confluències de la nostra realitat: s’hi passegen amb tota promiscuïtat les múltiples facetes de la calidoscòpica realitat barcelonina i és testimoni d’excepció́ de les agitacions polítiques. La parada de l’Antònia ofereix perfums i colors a tothom que s’hi vol acostar, mentre resta fidel al passeig que l’ha vist créixer.

Diumenge 16 de febrer, a les set de la tarda, la sala Enric Borràs del Teatre Principal  oferirà dins el Festival Internacional de Màgia, XX Memorial Li-Chang, Confidències d’un prestidigitador, d’Enric Magoo.

40 anys de professió, 40 anys d’il·lusions! I per celebrar-ho, l’Enric Magoo, el director del ja cèlebre Festival Internacional de Màgia de Badalona, ens presentarà un espectacle inèdit i original per mostrar-nos com la màgia del teatre la genera tot allò que no veiem en un escenari.
Ara, però, està molt disposat a despullar-se per descobrir-nos, en una festa íntima, l’autèntic i meravellós ritual que ha forjat durant tota una vida dedicada a la màgia, dedicada a emocionar, dedicada a fer-nos somiar.
Espectacle de màgia amb el número guanyador del 3r Premi Mundial de Màgia Còmica.

Per molts anys, Enric!

Aquest febrer, el cicle de música Enjoy the Silence, amb el suport de l’Associació Last Exit Management, ofereix una proposta molt especial amb un dels referents del rock català en format acústic. Diumenge 16 de febrer, a dos quarts de vuit, el Círcol presentarà Lluís Gavaldà en un concert a la carta. El cantant d’Els Pets, banda icònica del rock català des de la seva explosió a finals dels 80, es presenta  juntament amb el pianista Joan-Pau Chaves, fet que dona continuïtat als concerts que fa quatre anys van dur a terme a les sales de teatre més importants de Catalunya.

Dintre del cicle Per fi és dilluns!, 17 de febrer a les vuit del vespre, a l’auditori de l’Escola de Música Moderna de Badalona,
David A. Garcia, professor de guitarra de l’EMMB, ens presenta el seu grup Caracara, format per Jon Cottle (violoncel), David A. García (guitarra) i Xevi Matamala (bateria). Tres costats d’un mateix triangle. Tres instruments -violoncel, guitarra i bateria- que presenten un repertori original i propi inspirat en la música de Brasil, però connectat amb la cultura mediterrània i sobretot amb la vida quotidiana. A cavall entre un so modern i clàssic, entre el pop i la tradició, el jazz i la música popular, la música instrumental i la música vocal, sorgeix una sonoritat original, de fusió i amb molta personalitat.

Jaume Arqué i Ferrer

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA