Badalona, 25 de febrer de 2020

ON PODEM ANAR?
Això és el que us oferim…

Música, cloenda del XX Memorial Li-Chang i un text mundialment reconegut és l’oferta que tenim per triar. És força interessant el que se’ns ofereix aquesta setmana. 

El cicle musical “Ja és dijous!”, amb Piscis Duo, piano a quatre mans, sota el títol T’agrada Beethoven?, es presenta dijous 27 de febrer, a les vuit del vespre, al Conservatori de Badalona. Piscis Duo es va fundar el 2006 quan dues joves pianistes, Carol Ruiz i Lilian Vázquez, pretenen aprofundir en el desconegut però extens repertori per a quatre mans de piano. Aquest jove conjunt ofereix interessants programes que demostren la varietat i la qualitat de la música per a piano quatre mans, on es poden escoltar les obres importants de la música clàssica i espanyola.


Vladimir i Estragó, al costat d’un arbre, esperen que arribi Godot. Aquesta situació escènica forma part del cànon de l’imaginari teatral universal i de fet, podem pensar que marca l’inici del teatre contemporani occidental. La Sala Beckett, que ha visitat sovint el teatre de l’autor que va deixar-li el  nom, no havia emprès encara la producció de la seva obra més coneguda. Amb Esperant Godot, de Samuel Beckett va convertir el món, definitivament, en un escenari de teatre. La podrem veure dissabte 29 de febrer, a dos quarts de nou del vespre, al Teatre Zorrilla, amb direcció de Ferran Utzet i interpretació a càrrec de Nao Albet, Aitor Galisteo–Rocher, Blai Juanet Sanagustin, Pol López i Martí Moreno/Eric Seijo.


El Festival Internacional de Màgia ha comportat la creació de la primera Associació de Mags de Badalona, que diumenge 1 de març, a les sis de la tarda, al Teatre Blas Infante, sota el títol Magikart, ens presentaran una màgia jove i dinàmica, acompanyats dalt de l’escenari pel Premi Jove Li-Chang 2019, Daniel Sánchez, escollit dins del Festival Magicus de Barcelona, el mag badaloní Guillem Bautista, el mag Alouette i Álvaro Cortés. L’espectacle comptarà també amb la màgica coreografia de l’univers de Harry Potter, a càrrec de l’escola de dansa Danzalona. La recaptació d’aquesta gala es destinarà al projecte Solidarimàgia, una iniciativa que porta la màgia a les regions més desafavorides del món. En l’edició d’enguany la regió escollida és el Senegal.

El Círcol serà el lloc el badaloní Ismael Dueñas donarà el tret de sortida a la presentació del nou disc Cantautisma, un recull de 16 cançons pròpies, a guitarra i veu que ha anat cuinant en els últims anys paral·lelament a la seva trajectòria com a pianista. Serà el diumenge 1 de març, a dos quarts de vuit del vespre. Amb Cantautisma, el seu setè àlbum, Ismael Dueñas fa un pas més enllà, fora de tota zona de confort.


Dilluns 2 de març, a les vuit del vespre, dins el Cicle Per fi és dilluns!, Concerts a l’EMMB, Javier Mas & Mario Mas amb Homenatge als tocs de barbers. És un autèntic privilegi per a l’EMMB rebre aquests dos grans mestres de les cordes, pare i fill, dos savis coneixedors de la tradició guitarrista mediterrània, del flamenc i de més enllà. Guitarres, llaüts i bandúrries segur que portaran a recórrer una tradició i una història per a molts desconeguda però que ens és molt propera i descobrirem què tenen en comú les guitarres i els barbers!

Jaume Arqué Ferrer                                                                                                                                    AMICS DEL TEATRE ZORRILLA