Badalona, 13 d’octubre de 2020

ON PODEM ANAR?

Això és el que proposem…

A poc a poc avancem, però la pandèmia ens marca molt i a la cultura de la nostra ciutat li costa molt arribar al nivell a què ens solia tenir acostumats. N’hi ha ganes, però també molta por i l’horitzó no és gens clar. Esperem que s’aclareixi aviat.

Per a dimecres 14 d’octubre, a dos quarts de vuit del vespre, està previst que l’Espai Betúlia ofereixi un recital i una presentació del llibre de Carles Cervelló La boira dels dies, en el qual podrem escoltar poemes amb la veu del seu propi autor, dins el 14è cicle de poesia de Badalona POESIA I CIA 2020, organitzat per l’Associació Cultural Pont del Petroli. Germán Alemany -flauta travessera- acompanyarà Carles Cervelló  en la seva actuació.

Dijous, 15 d’octubre de 2020, a les set de la tarda i a l’Espai Betúlia, presentació del llibre Frontald’Odile Arqué, editat per Adia Edicions, que serà presentat per Coloma Lleal, amb la col·laboració de Saltamartí Llibres. Res sabem del llibre que es presentarà, només n’hem llegit el que diu l’autora badalonina d’ella mateixa: “Potser escric per filtrar l’aigua del pou, recito pel gaudi de concelebrar la poesia i canto pel plaer de la vibració… llicenciada en Filologia Catalana i, per entendre el batec subterrani d’altres llengües, també tradueixo. Fins ara tinc publicats Expiatòria (1984), Epístola en Sol M (premi Antoni Isern 1984) (1986), La vida en punt (2012), i he estat inclosa i traduïda en reculls poètics de mena diversa. M’he guanyat el pa amb la traducció i correcció de guions cinematogràfics, traduint i adaptant per al cant llibrets d’òperes infantils i fent de lletrista. Ara també ensenyo a dir, i m’agrada, al mateix temps que m’he embrancat en noves traduccions de poesia.


Torna a les seves activitats l’Orfeó Badaloní i ho fa dissabte 17 d’octubre, a les sis de la tarda, a la sala d’actes del Museu Municipal. Serà amb una conferència a càrrec del divulgador musical i músic Joan Vives, entorn la vida i obra de Ludwig van Beethoven, L’acte porta per títol Monogràfic Beethoven, amb interpretacions al piano de Kíev Portella, un pianista d’origen menorquí  que té una llarga i sòlida trajectòria internacional.

                                ——————————————————–

 Aprofitant l’avinentesa i donat que és la nostra associació la que publica aquesta agenda, ens permetem comunicar-vos que el pròxim 15 de novembre, a les set de la tarda, al Teatre Zorrilla, se celebrarà la Nit de les Guineuetes 2020, que teníem preparada per al 27 de març, però que va haver de ser suspesa degut a la Covid-19. Tal  com vam anunciar, la Guineueta honorífica serà per a l’escola de dansa Moviment-2, i altres guardons es lliuraran a Santiago Beltran, Sebastià Brosa, Grup de Teatre Llavor, Escola de Música Moderna i Xirriquiteula.  L’espectacle tindrà una base argumental que serà la lectura de fragments de l’obra guanyadora del Premi de Teatre Breu Andreu Solsona-2019Aquestes meves veus, original d’Àngels Aymà. També volem notificar que l’obra que més va agradar al públic badaloní l’any 2019, segons el resultat de les votacions celebrades, va ser Escape Room. N’anirem informant.

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA