Badalona, 20 d’octubre de 2020

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

La cultura va movent la cua, presentacions de llibres, més o menys amenitzades, lectures, conferències i una repetició de petit format, és el que s’ofereix aquesta setmana.


A l’Espai Betúlia, dimarts i dimecres a dos quart de vuit de la tarda, Teatre a peu pla presentarà Jordi Pere Cerdà. Dins s’un salze, un itinerari per la figura i l’obra de Jordi Pere Cerdà amb motiu del centenari del seu naixement. L’espectacle entrellaça fragments de la seva autobiografia literària amb diversos poemes i una narració, representatius de la qualitat i la força literària d’una obra molt singular, i tracta temes com ara l’impacte de les dues guerres mundials i la Guerra Civil Espanyola a la Cerdanya, l’amor, la llengua o el paper dels intel·lectuals, entre d’altes. Amb Odile Arqué, Albert Ibañez i Lluís Ramis.

Dijous 22, a l’Espai Betúlia, a les set de la tarda, mentre a la sala d’exposicions es pot veure l’obra de Sergi Marcos, en una immersió pictòrica inspirada en l’obra poètica de Joan Margarit, l’actor Pep Planas llegirà la seva antologia particular de poemes escrits amb la ploma del poeta lleidatà. Joan Margarit ha dit de la poesia: “Treballo per a consolar gent solitària que som el 100 % de la població”. La poesia és com “una eina per al consol en els grans moments de pèrdua i de penes de la vida”.

Per commemorar el bicentenari del naixement d’Evarist Arnús i Ferrer (Barcelona 1820-1890), el museu li dedica una exposició i un seguit d’activitats, ja que es tracta d’un personatge fonamental de la història del nostre país i de la ciutat. Dijous 22, al museu municipal a les 19 h, tindrà lloc una conferència a càrrec de la doctora en història de l’art Montserrat Guardet, amb el títol d’Evarist Arnús i la música: El teatre líric de l’Eixample. És ben conegut el caràcter filantròpic del senyor Arnús, va ser qui va pagar la construcció de l’impressionant Teatre Líric de Barcelona, anomenat Teatro Lírico-Sala Beethoven, situat a la cantonada del carrer de Mallorca amb Pau Claris (l’entrada era pel carrer de Mallorca, 277.) Es va especialitzar en la música i el teatre musical, sobretot l’òpera i la sarsuela. Inaugurat el 1881, va tancar el 1900. Quan va tancar les butaques de caoba de la platea es vab traslladar al Casino del Masnou. Va ser el teatre on es va estrenar a Espanya l’òpera Carmen. Era realment impressionant i la conferència serà molt interessant.


Com a acte emmarcat al Correllengua 2020, la Companyia Delit Teatre actuarà dissabte 24 d’octubre a les 20 h, al badiu de l’Espai Tolrà amb el muntatge Ítaca, obra de creació pròpia. Al pati interior de l’Orfeó Badaloní (carrer d’Enric Borràs) podreu gaudir de com dos personatges es troben per casualitat en un lloc on discutiran sobre l’essència de l’ésser humà. Amb textos de Walt Whitman, Josep Carner, R. M. Rilke o Lluís Llach, els espectadors i el dos personatges podran qüestionar-se tot allò que fins ara havien donat per fet.


AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

 

 


 

  • ,
  • o