27 d’octubre de 2020

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

S’ha acabat el festival FILMETS i tornem a veure com la cultura va endavant,  apareix la música i torna la programació teatral. De la dansa no en parlem; suposem que totes les escoles deuen funcionar amb els problemes que coneixem.

Molts de vosaltres ja hi haureu assistit quan veieu aquestes ratlles perquè ja haurà tingut lloc el concert, això no obstant volem fer-ho constar a la nostra agenda. Aquest dilluns  26 d’octubre, a les vuit del vespre, al carrer del  Germà Bernabé, davant de l’EMMB,  va tenir lloc  el que ja comença a ser tradicional inici de curs acadèmic, amb actuacions d’alumnes, i professors d’escola, amb convidats i sorpreses. L’endemà dimarts 27, el  concert inaugural s’enregistrarà al Teatre Zorrilla i posteriorment es distribuirà a les xarxes. En aquest concert només s’hi podrà accedir per invitacions.

A les sis de la tarda del dijous 29 d’octubre l’Espai Betúlia serà escenari dels actes que Òmnium Badalona, l’Associació Cultural Alcalde Xifré i el Círcol estan organitzant per al CORRELLENGUA-2020  a Badalona. L’acte  gira a l’entorn del poeta Josep Carner i pretén difondre l’ús social del català. Comptarà amb la col·laboració d’altres entitats com l’AV del Centre, la llibreria Saltamartí, l’Espai Betúlia, Xirusplai, l’Esplai Crac-Crac, la Fundació Salut Alta, el Club de Rem del Club Nàutic Bétulo, etc. Els actes previstos començaran amb un recital de poemes de Josep Carner a càrrec de l’actor badaloní Ramon Canals: Toni Forteza farà la lectura del manifest, es projectarà El català a l’Alguer, Nello Cardenia; projecció audiovisual de l’ús social de la llegua i actuació musical de Martí Ruiz interpretant Carner, amb retransmissió en streaming.

Dijous 29 d’octubre, a les vuit del vespre l’auditori del Conservatori serà l’escenari  de la tornada dels cicles de concerts Ja és dijous 2020, on en Xavier Lozano presentarà el seu espectacle SOLO. En Xavi es un músic instrumentista que mostra una destresa impressionant  fent sons i construint melodies amb instruments insòlits per la seva quotidianitat. A l’actualitat dedica bona part de la seva activitat professional a la pedagogia amb actuacions i tallers (en solitari o amb el seu trio Bufa&Sons) sobre com es pot  fer música d’objectes i materials.

La gent de l’Associació Cultural de Poesia Pont del Petroli, torna a l’Espai Betúlia amb el 14è cicle Poesia i cia…2020 amb la presentació del llibre PUCCINI O LA MELODIA PERPÈTUA, d’Antoni Gual, que presentaran dos il·lustres badalonins com son la Lídia Heredia i Enric Juliana, divendres 30 d’octubre, a dos quarts de vuit, a l’Espai Betúlia. Giacomo Puccini és el protagonista d’aquesta novel·la en què es barregen fets reals de la vida del compositor amb personatges de ficció. Un passeig vibrant per un decorat d’època que gira al voltant de la figura fascinant, singular, torturada i sovint desconeguda del gran mestre d’òpera.

Divendres 30 d’octubre, a les set de la tarda, l’Orfeó Badalona obrirà les portes de l’Espai Tolrà per oferir la presentació del llibre, UNA VEGADA UN HOME I UNA DONA VAN MORIR, que serà presentat pels mateixos autors Joan Soler Amigó, Roser Pubill i Núria G. Caldés, i la Roser Ros hi actuarà de narradora. “Una vegada un home i una dona van morir” està escrit a sis mans i planteja des de diferents punts de vista la complexitat de la mort i la importància que té per al recorregut vital de les persones. Interessant proposta, en que  trobareu des de mites, fins a llegendes, i creences actuals a l’entorn de la mort. D’una manera molt interessant i amena el llibre ens portarà a conèixer com el món de la literatura i sobretot la cultura popular i tradicional tracta, anomena o creu amb la mort, l’anomena o hi creu.

Divendres 30,a dos quarts de nou, tenim teatre de qualitat al Zorrilla, No calen presentacions per a aquests dos renovadors teatrals: l’internacionalment reconegut Àlex Rigola es torna a adreçar a l’etern Txèkhov per parlar del fet humà. LA GAVINA és, potser, la història de la frustració. Vet aquí un sentiment al qual tots i totes podrem apropar-nos, cadascú des de la seva experiència personal, tal i com Rigola ho fa per bastir aquest seu nou espectacle. Talment com els personatges de l’immortal Txèkhov reflexionen, amb visions diverses, i amb la seva característica vena tragicòmica, entorn del mateix assumpte: el viure. Sempre són interessants els espectacles de Rigola; sempre és un bon moment per parlar d’allò que tots tenim en comú. Amb Nao Albet, Pau Miró, Xavi Sáez, Mónica López, Melisa Salvatierra, Roser Vilajosana

 

Ens torna a visitar la multi premiada i internacional companyia Yllana, que ens presentarà el seu darrer gran espectacle, un show còmic inspirat en l’univers operístic, una batalla d’egos plena d’òpera i humor, THE OPERA LOCOS, espectacle guanyador del Premi Max 2019 al millor espectacle musical, ens ofereix un recital líric en què cinc cantants excepcionals interpreten un munt de clàssics d’una manera fresca, inusual i esbojarrada. Serà dissabte 31 d’Octubre, a dos quarts de nou, al Teatre Zorrilla, amb el següents intèrprets: Antonio Comas (tenor), María Rey-Joly (soprano), Alberto Frías (contratenor), Mayca Teba (mezzosoprano) i Enrique Sánchez (baríton). La direcció musical estarà a càrrec de Marc Álvarez i Manuel Coves

 AMICS DEL TEATRE ZORRILLA.