Badalona, 8 de desembre de 2020

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

Pel que respecte al teatre, aquesta setmana deu n’hi do, la música segueix  mantenint  la seva regularitat; tenim dansa de qualitat; presentació d’una exposició molt interessant i d’un llibre d’un badaloní, amb dos presentadors, també badalonins, de força renom. No ens podem queixar.     

Dijous 10 de desembre, a les set de la tarda, al Museu de Badalona, durant l’acte d’inauguració de l’exposició de Ramon Casas, els professors del Conservatori de Música de  Badalona, Rocío Martínez, soprano, i David Malet, piano, interpretaran quatre cançons descriptives  d’Enric Granados; . La maja y el ruiseñor (de l’àlbum Goyescas, text de Ferran Periquet); Elegia eterna, (text d’Apel·les Mestres); El tra la la y el punteado (de les Tonadillas 1912, text de Ferran Periquet) i El majo tímido.

El mateix dijous 10, a les vuit del vespre, a l’Auditori del Conservatori, Naisa Duo, oferiran un concert amb el títol de Més enllà de la partitura, en el que Neus Plana, flauta i percussió corporal i Maria Camahort, guitarra i arranjaments. Dues artistes polivalents que comparteixen una sòlida formació clàssica i l’afany mutu per apropar-se a altres mons més enllà de la partitura.

La gent de Pont del Petroli, seguint la commemoració del seu aniversari i el cicle Poesia i cia…2020 – 14è cicle de poesia, divendres 11 de desembre a dos quarts de vuit, les 19’ 30 hores, a l’Espai Betúlia, oferiran la presentació d’Antoni Gual, PUCCINI O LA MELODIA PERFECTA, que serà presentat pels badalonins Lidia Heredia, periodista i presentadora de TV3 i Enric Juliana, periodista.

Per mitjà del mateix Dr. Marcos Hourman, divendres 11 de desembre, a dos quarts de nou, a la sala Enric Borràs del Teatre Margarida Xirgu (abans Teatre Principal), es representarà el monòleg Celebraré mi muerte, en el que podrem assistir al judici del cirurgià Marcos Hourmann, que el 2005 va practicar l’eutanàsia d’una dona de vuitanta anys sotmesa a un gran patiment físic, amb el consentiment de la seva família, i que va ser denunciat per homicidi per l’hospital en què treballava. Ell mateix va manifestar: “Sí, yo lo hice. Yo tomé la decisión, llené la jeringuilla y apreté el émbolo. Yo inyecté el cloruro potásico. Provoqué la muerte porque creo en la vida” en la vida”   Tot sovint, quan anem al teatre ens convertim en jutges del que passa a dalt de l’escenari. En aquesta obra, això es compleix de manera exacta.    Es tracta d’un text de  Marcos Hourmann, Alberto San Juan i Víctor Morilla, amb direcció d´Alberto San Juan i Víctor Morilla
Hi haurà col·loqui post funció.

 Dissabte 12 de desembre, a dos quarts de nou, el Teatre Zorrilla serà escenari de l’actuació d’IT DANSA, la jove companyia de dansa de l’Institut del Teatre, que proposa quatre coreografies d’estils molt diferents, carregades d’energia i bones vibracions. Aquestes són les coreografies: Wad Ras, de Montse Sánchez i Ramon Baeza, és una peça de flamenc que tracta temes universals com la frustració, la manca de la llibertat, la por i la solitudThe Prom, de Lorena Nogal, una coreografia molt teatral amb pinzellades d’humor, enyorança i fragilitat que reflecteix la nostàlgia i les incerteses de la joventut. In Memoriam, de Sidi Larbi Cherkaoui, una peça que juga amb les carícies i els cops. i per últim, Whim, d’Alexander Ekman, una peça vital i sorprenent que mostra el caos de la societat moderna de forma divertida i esbojarrada.

Recomanada per públic a partir de set anys, Premi de la Crítica 2019, al millor espectacle familiar, Zum-Zum Teatre presentarà diumenge  13 de desembre, a la sala Enric Borràs del Teatre Margarida Xirgu (abans Teatre Principal), Polzet, un conte en què s’explica com un nen menut i enginyós salva tots els seus germans i la seva família després que els seus pares, desesperats, hagin hagut d’abandonar al bosc per falta de recursos. Divertida per als nens i les nenes i commovedora per als adults, aquesta adaptació contemporània s’enfronta a unes temàtiques clàssiques com la relació entre el bé i el mal, la generositat, la bondat i, sens dubte, l’abandonament, el tema principal de l’obra.  “Segons diuen, els contes es van inventar per adormir els nens i despertar els adults, però …i si els pares fossin els nens i els fills els adults?”

 AMICS DEL TEATRE ZORRILLA

Jaume Arqué i Ferrer