Badalona, 15 de desembre de 2020

ON PODEM ANAR?

Això és el que us oferim…

Cap de setmana àmpliament cultural, en el qual la música i la paraula dominen, amb un espectacle, molt recomanable, d’aquest nou circ que s’obre pas.

  La sala auditori del Museu Municipal serà l’escenari dimarts 15 de desembre, a les sis de la tarda, de l’acte de lliurament i presentació dels llibres  dels Premis Literaris Ciutat de Badalona 2020, que són els segúents : el 20è Premi Betúlia de Poesia-Memorial Carme Guasch, AMFÍBIA, per a Marta Butxaca; el Premi Ciutat de Badalona de Narrativa Juvenil 2020, LA BOTIGA DE VIDES, d’Adrià Aguacil i el XIII Premi de Teatre Breu Andreu Solsona 2020, a MA CHÉRIE, de Jesús Giron Araque.

Fa pocs dies que s’ha celebrat el centenari del naixement del poeta badaloní Josep Gual i els poetes badalonins dins del 14è cicle de poesia de Badalona POESIA i CIA 2020, han organitzat juntament amb  l’Associació Cultural de Poesia Pont del Petroli, un acte que inclou la presentació del llibre SÓN COSES CERTES, el qual recull textos d’homenatge al poeta i algun d’inèdit d’adolescència. Serà dimecres 16 de desembre, a dos quart de vuit del vespre, a l’Espai Betúlia, amb la  participació d’Odile Arqué, Gemma Blat, Jordi Cervera, Paco Fanés, Bel Granya, Rodolfo del Hoyo, Coloma Lleal, Vicenç Llorca, Pep Mita, Valentí Soler, Joan Soler i Amigó, Jordi Tena, Jordi Valls i la música de Jaume Arnella i Rafel Sala.

Dijous 17 de desembre, a les vuit del vespre, a l’Auditori del Conservatori,  s’oferirà un concert dins el cicle Per fi és dijous!, a càrrec  del trio Usko Ensemble, Beethoven & Beatles, el qual està  format per Mirjam Plas (flauta travessera); Ramon Vilalta (flauta travessera) i Quim Ollé (flauta travessera baixa).  

Divendres, 18 de desembre, a dos quarts de nou, concert de piano al Teatre Zorrilla, en el marc del 250è aniversari de Ludwig van Beethoven. El concert serà a càrrec  de Daniel Ligorio, concertista nascut a Martorell, i actual professor del Conservatori Superior de Música del Liceu, el qual ha actuat a múltiples escenaris d’Europa, Amèrica i, fins i tot recentment a la Xina on a obtingut força premis. Interpretarà tres sonates: Clar de lluna, Sonata per a piano n. º 14 en do sostingut menor, op. 27 núm.2. Quasi una fantasia.  Adagio Sostenuto/ Allegretto Presto/Agitato.  La tempestat. Sonata per a piano núm.17 op. 31 n .Largo-Allegro/Adagio/Allegretto i L’Aurora (Waldstein),  Sonata per a piano núm. 21, en do major op. 53, Allegro con brio/Introduzione- adagio molto-attacca/Rondo- Allegretto moderado.

Una peça de gran format escènic en què tornarem a gaudir del ric panorama creatiu del circ català, i del Pla d’impuls del circ del Departament de Cultura: la Producció nacional de Circ. Badalona Cultura s’uneix a la xarxa de teatres municipals còmplices d’aquest muntatge, liderada per La Vela d’Estruch de Sabadell, que, un cop més, tornen a mostrar el seu suport a l’escena en temps de crisi. Els joves alumnes d’aquesta escola de circ duran a terme  amb un muntatge de circ contemporani, ESTAT D’EMERGÈNCIAdiumenge 20 de desembre, a les set de la tarda, a la sala Enric Borràs, del Teatre Margarida Xirgu (abans Teatre Principal), una proposta artística en que  les crisis ecològiques, d’habitatge, política, i finalment, sanitària, són matèria de reflexió i creació. Una escenografia minimalista en què ressona l’impacte que té el confinament en la feina de la producció cultural.  La direcció es a càrrec de Joan Ramon Graell i la dramatúrgia de Joan Arqué.

Ariana Oroño i Angèlica Guevara, dues joveníssimes promeses de l’àmbit musical, integrants de l’Orquestra Baetulo i veteranes de l’ESMUC, són les components de CORDA NOU, un talentós duet capaç d’enllaçar el passat amb el present amb el seu repertori de clàssics i contemporanis. I d’això va el seu ENTRE CORDES, un deliciós concert de violoncel i violí que cavalca entre Mozart, Coldplay, Schubert , Beatles, Bach i Cohen, entre molts altres i (fins a arribar a la vintena)-, per traslladar-nos d’una època a una altra amb molt sentit i no menys sentiment. Aquesta és la nostra proposta per a un acte solidari com és la Marató de TV3, dedicada enguany a sensibilitzar-nos sobre la Covid-19 i per sumar recursos que permetin avançar en una recerca que millori la qualitat i l’esperança de vida de les persones afectades. Aquest concert, que serà el dissabte 19 de desembre, a les sis de la tarda,  no hauria estat possible sense l’estimable patrocini de Badagres i Mercat Maignon.

DISSABTE 19 de DESEMBRE, a les 18 h, a l’ESPAI TOLRÀ. ENTRADA LLIURE. DONACIÓ VOLUNTÀRIA. AFORAMENT LIMITAT. Per assistir con a públic cal haver-se inscrit abans (tel. 933843713) i deixar les vostres dades de contacte.

 

AMICS DEL TEATRE ZORRILLA.                                                                          

Jaume Arqué i Ferrer