FA CINQUANTA ANYS

Badalona 3 d’abril de 2019

FA CINQUANTA ANYS

De l’1 al 30 d’abril de 1969

06/04/1969 – CÍRCOL CATÒLIC. La companyia encapçalada pel baríton Andreu Viñas va representar la sarsuela del mestre Jacinto Guerrero LOS GAVILANES.

  SALA DEL CARME. Segon festival infantil amb l’actuació de l’Esbart, grups de nens dirigits pel senyor Josep Sabaté, l’il·lusionista badaloní Maxwell i els pallassos Tomi i Pepi.

13/04/1969 – MUSEU MUNICIPAL. Sessió de cant i il·lusionisme amb l’actuació del cantant Joaquim Solé acompanyat a la guitarra per Francisco Martí, Ignasi Santvicens, el mag Eladini i Florita Canovaca.

18/04/1969 – MUSEU MUNICIPAL. Organitzat pel Departament  de Cultura de l’Ajuntament va tenir lloc un concert de la pianista portuguesa Angela Presutto da Gama, dedicat als alumnes de l’Escola de Música. 

20/04/1969 – CÍRCOL CATÒLIC. La secció dramàtica de l’entitat va representar L’HOSTAL DE LA GLORIA de Josep Maria de Sagarra i aquesta vegada, segons els programes de mà, dirigida per Marius Ruiz.

  MUSEU MUNICIPAL. Concert amb fragments d’òpera i sarsuela amb l’ intervenció de Josefina Cubells, Josep Rius, Manuel Soro, Margarita Franzi, Elisa Pascual i Agustí Pallejà, acompanyats al piano per Maria Valls.

  CENTRE P. SANT JOSEP. El grup juvenil de l’entitat, que portava el títol de Grup Piccolo, va representar LOS DE LA MESA 10 (Historias para ser contadas), d’Oswaldo Dragún, amb direcció de Josep Maria Pujol.

El dia 25 d’abril de 1969 va morir a Montevideo a l’edat de vuitanta anys, la gran actriu Margarida Xirgu, nascuda a Molins de Rei, però anomenada filla adoptiva de Badalona, per la seva vinculació a la nostra ciutat.

27/04/1969 – CENTRE P. SANT JOSEP. Seguia el seu camí el moviment de la Fira d’Infants del Centre  i en aquella ocasió van presentar l’espectacle LA POR NO FA POR.

  MUSEU MUNICIPAL. Recital poètic-musical a càrrec del Centre Juvenil de Bufalá.

  CÍRCOL CATÒLIC. Recital fòrum de cançó catalana que va tenir com protagonista a Enric Barbat i els joves badalonins Jaume i Josep Maria.

  ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). Concert de Primavera dedicat a la Verge de Montserrat, amb l’actuació de la massa coral, la coral infantil Veus Alegres i els solistes Victoria Freixa, Maria Rosa Estañol, Agustí Pallejà i Ramon Oliveras, amb direcció d‘Esther Martells i Josep Maria Guillén.

30/04/1969 – MUSEU MUNICIPAL. L’Orquestra de Cambra de Badalona va presentar l’actuació del famós TRIO DE PRAGA.

Recopilat per Jaume Arqué i Ferrer

 

FA CINQUANTA ANYS !!!

 • FA CINQUANTA ANYS!!!

   del 02 al 31 de març de 1969

  02/03/1969 – CENTRE P. SANT JOSEP. Dia gran pels seguidors de la Fira d’Infants, doncs al matí va tenir lloc al Cine Nou una sessió especial de cine projectant-se la pel·lícula El aprendiz de clowm, protagonitzada per Charlie Rivel, omplint-se totalment l’aforament i a la tarda els habituals del Centre van gaudir amb l’espectacle MÉS RIALLES.

  CÍRCOL CATÒLIC. Amb motiu de la Festivitat de Sant Tomàs d’Aquino, els estudiants de l’Institut Albéniz sota la direcció d’ Albert Tríifol van representar `PROHIBIDO SUICIDARSE EN PRIMAVERA d’ Alejandro Casona, reforçats per components del grup juvenil del Círcol.

  MUSEU MUNICIPAL. Actuació del grup coral VORA MAR de l’Orfeó Badaloní, amb Victoria Freixa, Maria Rosa Estanyol i Maria Asunción Carrascosa, Felip Pera, Agustí Pallejà i Esteban Olivares, dirigits i acompanyats al piano per Esther Martells.

  09/03/1969 – CÍRCOL CATÒLIC. Formant par d’un cursets prematrimonials organitzats pel Círcol, l’elenc juvenil va representar MADAM VERDOUX de Adrián Ortega, traduïda al català per Antoni Santos Antolí.

  CENTRE P. SANT JOSEPEl grup artístic Carles Xena de la Joventut Seràfica d’Arenys de Mar va representar EL PROCESO DE MARY DUGAN, de Bayard Veiller amb versió de Fernando de la Milla.

  MUSEU MUNICIPAL. Vetllada dedicada a recordar cançons dels anys vint, amb destacats artistes, direcció de Josep Ramon Bona i el mestre Espeita al piano.

  SALA DEL CARME, El grup juvenil del Cor de Marina, va representar JO SERÉ EL SEU GENDRE.

  16/03/1969 – MUSEU MUNICIPAL. Matinal de concert a càrrec de la coral LA ROSA ARTIGUENSE, que era dedicada als veïns de la seva barriada.

  CÍRCOL CATÒLIC. Es va anunciar un FESTIVAL DE LA ILUSIÓN, amb Los Mikel’s, Vizan, Los Barcinos, Professor Piera, Capitán Señalada i els pallassos Los Planetas.

  SALA DEL CARME. Festival amb la presentació de l’Esbart Infantil i petits artistes  en diferents facetes.

  23/03/1969 – CÍRCOL CATÒLIC. Homenatge a Josep Maria Alarcón i per aquest motiu la Dramàtica va representar LA PLAZA DE BERKELEY de John L. Balderston i direcció de Mario Ruiz. A l’acabar l’obra hi va haver un Fi de festa on van intervenir Julieta Serrano, Marta Martorell i Núria Espert.

  ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). La divertida trama de LA XOCOLATERETA, de Paul Gavault amb traducció de Salvador Viladegut, va ser representada pel quadre escènic de l’entitat, dirigit per Joaquim Grífol.

  MUSEU MUNICIPAL. A la Sala d’actes va tenir lloc una representació escenificada de MARUXA, del mestre Amadeu Vives, on van intervenir les tiples Carme i Josefina Cubells, el tenorFlorenci Calpe, el baríton Josep Comas i el baix Eduard Soto, acompanyats al piano per la professora Maria Valls.

  30/03/1969 – MUSEU MUNICIPAL. Concert de Quaresma a càrrec de l’ORFEÓ BADALONÍ , dirigit pel mestre Josep Maria Guillén.

  31/03/1969 – MUSEU MUNICIPAL. Acte del Pregó de Setmana Santa, amb un concert protagonitzat per la CORAL CANTIGA dirigida per Leopold Massó.

FA CINQUANTA ANYS

FA CINQUANTA ANYS

02/03/1969

02/03/1969 – CENTRE P. SANT JOSEP. Dia gran pels seguidors de la Fira d’Infants, doncs al matí va tenir lloc al Cine Nou una sessió especial de cine projectant-se la pel·lícula El aprendiz de clowm, protagonitzada per Charlie Rivel, omplint-se totalment l’aforament i a la tarda els habituals del Centre van gaudir amb l’espectacle MÉS RIALLES.

CÍRCOL CATÒLIC. Amb motiu de la Festivitat de Sant Tomàs d’Aquino, els estudiants de l’Institut Albéniz sota la direcció d’ Albert Tríifol van representar `PROHIBIDO SUICIDARSE EN PRIMAVERA d’ Alejandro Casona, reforçats per components del grup juvenil del Círcol.

MUSEU MUNICIPAL. Actuació del grup coral VORA MAR de l’Orfeó Badaloní, amb Victoria Freixa, Maria Rosa Estanyol i Maria Asunción Carrascosa, Felip Pera, Agustí Pallejà i Esteban Olivares, dirigits i acompanyats al piano per Esther Martells.

09/03/1969 – CÍRCOL CATÒLIC. Formant par d’un cursets prematrimonials organitzats pel Círcol, l’elenc juvenil va representar MADAM VERDOUX de Adrián Ortega, traduïda al català per Antoni Santos Antolí.

CENTRE P. SANT JOSEP. El grup artístic Carles Xena de la Joventut Seràfica d’Arenys de Mar va representar EL PROCESO DE MARY DUGAN, de Bayard Veiller amb versió de Fernando de la Milla.

MUSEU MUNICIPAL. Vetllada dedicada a recordar cançons dels anys vint, amb destacats artistes, direcció de Josep Ramon Bona i el mestre Espeita al piano.

SALA DEL CARME, El grup juvenil del Cor de Marina, va representar JO SERÉ EL SEU GENDRE.

16/03/1969 – MUSEU MUNICIPAL. Matinal de concert a càrrec de la coral LA ROSA ARTIGUENSE, que era dedicada als veïns de la seva barriada.

CÍRCOL CATÒLIC. Es va anunciar un FESTIVAL DE LA ILUSIÓN, amb Los Mikel’s, Vizan, Los Barcinos, Professor Piera, Capitán Señalada i els pallassos Los Planetas.

SALA DEL CARME. Festival amb la presentació de l’Esbart Infantil i petits artistes  en diferents facetes.

23/03/1969 – CÍRCOL CATÒLIC. Homenatge a Josep Maria Alarcón i per aquest motiu la Dramàtica va representar LA PLAZA DE BERKELEY de John L. Balderston i direcció de Mario Ruiz. A l’acabar l’obra hi va haver un Fi de festa on van intervenir Julieta Serrano, Marta Martorell i Núria Espert.

ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). La divertida trama de LA XOCOLATERETA, de Paul Gavault amb traducció de Salvador Viladegut, va ser representada pel quadre escènic de l’entitat, dirigit per Joaquim Grífol.

MUSEU MUNICIPAL. A la Sala d’actes va tenir lloc una representació escenificada de MARUXA, del mestre Amadeu Vives, on van intervenir les tiples Carme i Josefina Cubells, el tenor Florenci Calpe, el baríton Josep Comas i el baix Eduard Soto, acompanyats al piano per la professora Maria Valls.

30/03/1969 – MUSEU MUNICIPAL. Concert de Quaresma a càrrec de l’ORFEÓ BADALONÍ , dirigit pel mestre Josep Maria Guillén.

31/03/1969 – MUSEU MUNICIPAL. Acte del Pregó de Setmana Santa, amb un concert protagonitzat per la CORAL CANTIGA dirigida per Leopold Massó.

Recopilat per Jaume Arqué i Ferrer

Amb l’objectiu d’anar acabant de completar el recull dels actes escènics representats a Badalona des del setembre de 1939 fins a l’actualitat, us agrairíem que si algú dels que llegiu aquesta agenda té programes o informació guardada d’aquests anys, es posés en contacte amb nosaltres trucant al telèfon 627 249 859.

Llegiu la nostra web escena.cat, on trobareu, articles interessants i critiques d’obres estrenades a Barcelona i Madrid.

 

FA CINQUANTA ANYS

FA CINQUANTA ANYS

02/02/1969 – CÍRCOL CATÒLIC. Amb un extens repartiment de gent jove, Albert Trífol tenint com a base el l’elenc juvenil de l’entitat, van representar ESTUDIANTINA de Fernández de  Sevilla i Rafael Sepúlveda.

CENTRE P. SANT JOSEP. L’espectacle mensual de la Fira d’Infants, va presentar un nou divertiment per la gent menuda amb el títol de DONEM-NOS LES MANS.

MUSEU MUNICIPAL. Festival de cançons i ballet amb l’actuació de Joaquima Vilaseca, Rosa Serna, Agustí Vilaseca, el duo Jaume i Josep Maria, el pianista Emili Itarte i el ballet clàssic de Cónsol Villaubi.

09/02/1969 – CÍRCOL CATÒLIC. Li va tocar el torn al grup juvenil del Círcol i sota la direcció d’Albert Trifol van representar MADAM VERDOUX d’ Adrian Ortega, en versió d’Antoni Santos Antolí.

MUSEU MUNICIPAL. Concert dedicat al duos de sarsuela amb el protagonisme Pilar Torres, Maria Pilar Segura, Andrés Viñas i Jesús Salvador, acompanyats al piano pel mestre Manuel Cubells.

ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). Primera actuació del grup coral VORA MAR i dels cantants solistes Maria Assumpta Carrascosa, Victoria Ferixa, Maria Rosa Estanyol, Agustí Pallejà i Felip Pera, en UNA TARDA DE MÚSICA, amb direcció d’Esther Martells.

 

14/02/1969 – CINE TEATRE VICTORIA. Doble sessió amb l’actuació del popular cantant MANOLO ESCOBAR, acompanyat de la seva companyia amb l’espectacle PREGONERO DEL PUEBLO.

 

15/02/1969 – COL. SALESIANS. Un grup de ex – alumnes del col·legi es van unir per formar un grup de teatre i la seva primera representació van ser l’obra d’Alejandro Casona LA BARCA SIN PESCADOR.,

16/02/1969 – CÍRCOL CATÒLIC. Josep Maria Alarcón, Anna Maria Mauri i Jordi Oriol van representar l’obra de Jaume Salom EL BAÚL DE LOS DISFRACES, amb direcció del titular de la dramàtica del Círcol, Mario Ruiz.

CENTRE P. SANT JOSEP. Extraordinària representació a càrrec de l’elenc del Centre amb la posta en escena de ANGELINA O EL HONOR DE UN BRIGADIER de Jardiel Poncela, amb direcció de Josep Viñallonga.

MUSEU MUNICIPAL. Recital poètic i de cant, a càrrec de la soprano Ana Taulé acompanyada al piano per Joaquim Palomares i posteriorment recital poètic protagonitzat per Maria Escrihuela de Pich.

21/02/1969 – MUSEU MUNICIPAL. A la sala d’actes del Museu va tenir lloc un Concert organitzat pel Departament de Cultura de l’Ajuntament a càrrec de l’eminent pianista GIUSEPPE TERRACCIANO.

23/02/1969 – CENTRE P. SANT JOSEP. Dins el Cicle de Teatre Infantil per a nois i noies, matinal perva presentar BREU RECORD DE TIRANT LO BLANC de Maria Aurèlia Campmany a càrrec de l’Escola Dramàtica Adrià Gual.

MUSEU MUNICIPAL. Versió de concert de la sarsuela  EL HUESPED DEL SEVILLANO, a càrrec de Josefina Cubells i Josep Comas. Desprès va tenir lloc un acte de concert amb Teresa Rovira i els senyors Rius, Ribas, Ramis i Tur.

CÍRCOL CATÒLIC. Matinal amb el II Recital Forum, que va tenir de protagonista a MIQUEL CORS  i els DOS+UN.

Recopilat per Jaume Arqué i Ferrer

Amb l’objectiu d’anar acabant de completar el recull dels actes escènics representats a Badalona des del setembre de 1939 fins a l’actualitat, us agrairíem que si algú dels que llegiu aquesta agenda té programes o informació guardada d’aquests anys, es posési en contacte amb nosaltres trucant al telèfon 627 249 859.

Llegiu la nostra web escena.cat, on trobareu, articles interessants i critiques d’obres estrenades a Barcelona i Madrid.

 

 

 

 

 

 

 

FA CINQUANTA 50 ANYS (1 de gener de 1969)

 • 1 de gener de 2019

  FA CINQUANTA ANYS…

  Absència total d’espectacles  escènics a la nostra ciutat, per  tant amb lloc de notificar-vos on podem anar, us recordarem el que es va poder veure el gener de 1969 als escenaris badalonins

   01/01/1969.-CENTRE P. SANT JOSEP. Aquesta vegada va ser el grup Arlequí el que va representar LOS VERDES CAMPOS DEL EDEN d’Antoni Gala en el seu escenari, dirigida per Josep Viñallonga.

    CIRCOL CATÒLIC. Concert Nadalenc a càrrec de l’ ORFEÓ BADALONÍ, amb direcció de Josep Maria Guillén.

   05/01/1969. SOC. CORAL L’OLIVA (CANYET). Es van inaugurar les reformes de local social i la companyia de Joaquim Grífol va representar la MARIA ROSAamb Mercè Amigó de protagonista.  

   06/01/1969 – MUSEU MUNICIPAL. El dia de Reis, presentat per la Sociedad de Jóvenes MisionerosVoluntarios es va celebrar una vetllada poètica-musical on van intervenir el tenor A. Vilaseca, la soprano M. Bellera, les violinistes Ana Baget i Maria Teresa Farigola i diferents rapsodes.

    CIRCOL CATÒLIC. Segona representació d’ ELS PASTORETSque van ser dirigits per Albert Trífol.

  12/01/1969 – MUSEU MUNICIPAL. Recital de dansa i castanyoles a càrrec de la ballarina Maria Angèlica, amb presentació i comentaris de Carlos Catán.

  19/01/1969 – CÍRCOL CATÒLIC. Representació a càrrec de la Dramàtica del Círcol del archi·conegut textNOSOTROS, ELLAS …Y EL DUENDE de Carlos Llopis.  MUSEU MUNICIPAL. El quadre escènic de l’Orfeó Badaloní, va representar TERRA BAIXA d’Angel Guimerà al petit escenari de la sala d’actes amb Mercè Amigo i Joaquim Grífol, en els protagonistes.

  22/01/1969  ORFEÓ BADALONÍ. (COR DE MARINA). El quadre escènic de l’entitat va representar elvodevil d Ennequin amb traducció de Vila Pagés LES DELICIES DE LA  LLAR amb direcció de Joaquim Grífol..

   Aquells dies va sorgir la noticia que el proper mes de març desapareixeria l’escenari del Cine TeatreVictoria, doncs s’efectuarien unes reformes per adaptar les projeccions cinematogràfiques a les noves tècniques.

  26/01/1969 – CIRCOL CATÒLIC. Recital – forum  de la Nova Cançó catalana, amb la presència de LLUÍS LLACH, que ja començava a ser un dels més clars exponents d’aquest moviment.

  CENTRE P. SANT JOSEP. Inici d’un cicle anomenat Cicle de Teatre Infantil per a nois i noies, que seria programat paral·lelament amb el que es desenvolupava al Teatre Romea i la primera obra representada va serAVENTURES DE JAN I TRENCAPINS a càrrec de la gent de l’Institut Montserrat de Sants..

  MUSEU MUNICIPAL. Amb motiu del XXX Aniversari de la Liberació de lnostra ciutati i del III Aniverari de la Inauguració del Museu, va tenir lloc un festival on hi van participar; Joan Riera, Carles Ribó, Francisco Vert, Florita Canovaca, Joan Abril, Josep Comas, Ramon Pastor, mestre Anastasi Niubó, Esbart Badalona, secció Solaz i Cultura i la Rosa Artiguense.

   

                                                 BON ANY 2019!!!

   Fonts de informació: Revista de Badalona, Eco Badalonés, La Voz de Badalona i particulars

     Amb l’afany d’anar acabant de completar el recull dels actes escènics representats a Badalona des del setembre de 1939 fins a l’actualitat, agrairíem que si algú dels que llegiu aquesta agenda té programes o informació guardada d’aquests anys,  és posi en contactes amb nosaltres al telèfon 627 249 859.

   

  Jaume Arque i Ferrer

   


Configuración
jaume arque ferrer

jaumearque7@yahoo.es

+34 627 24 98 59

 

FA CINQUANTA ANYS…

1 de desembre de 2018

01/12/1968 – CÍRCOL CATÒLIC. De nou una obra d’Alejandro Casona es representava a l’escenari del Círcol de la mà del quadre juvenil de l’entitat, va ser PROHIBIDO SUICIDARSE EN PRIMAVERA, amb direcció d’Albert Trifol.

  ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). Representació de Teatre Selecte Recordant a Guimerá i l’elenc de l’entitat va posar en escena MARIA ROSA, amb interpretació i direcció de Joaquim Grífol i Mercè Amigó.

08/12/1968 – MUSEU MUNICIPAL. Organitzat per Josep Comas, va tenir lloc un recital d’òperes i sarsueles amb Antonia Duc, Maria Gibert, Silvia Tapias, Angel Romero, José Tur, Ramon Pastor, Jorge Torrijos i el mateix Josep Comas.  

5/12/1968 – MUSEU MUNICIPAL. Concert a càrrec de Societat Coral La Rosa Artiguense, amb una primera part dedicada a la música de sarsuela i la segona a cançons de Badalona, originals de badalonins, inclòs l’Himne a Badalona, estrenat l’any 1895.

22/12/1968 – CENTRE P. SANT JOSEP. La gent organitzadora de la Fira d’Infants del Centre, va celebrar el seu quart aniversari amb cançons i joc amb el títol de FEM CAMI… i on també hi van participar un nou conjunt d’animadores infantils, amb el nom de Les barrufetes.

  ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA) El grup de teatre de l’entitat va representar A MANS OBERTES, ULLS CLUCS, amb direcció de Joaquim Grífol.

  MUSEU MUNICIPAL. Amb motiu d’una conferència sobre el frares de la murtra, hi va haver un fi de festa amb l’actuació del tenor Gaietà Renom i el Quartet Vocal Orpheus.

25/12/1968 – CÍRCOL CATÒLIC. La nit del dia de Nadal, Albert Trifol, Agustì Falcó i Anna Maria Mauri, components de la dramàtica de l’entitat van representar LA VISITA QUE NO TOCÓ EL TIMBRE, de Joaquin Calvo Sotelo.

 26/12/1968 – CÍRCOL CATÒLIC. Albert Trífol va ser l’encarregat de la representació d’ ELS PASTORETS de Josep Maria Folch i Torres, amb Josep Creus i Josep Maria Estévez, com a Lluquet i Rovelló.

  CENTRE P. SANT JOSEP. El grup Piccolo va organitzar la nit de Sant Esteva, un espectacle per la joventut, amb el títol de BLOCKBASTUR, on melodies famoses d’aquells temps van ser escenificades pels components del grup.

ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). Concert Nadalenc a càrrec de la massa coral de l’ ORFEÓ

MUSEU MUNICIPAL. Recital de cant a càrrec de la soprano adscrita a la plantilla el Liceu, Francesca Callao, acompanyada pel mestre  Pere Vallibera.

29/12/1968 – MUSEU MUNICIPAL. Concert de Nadal a càrrec de l’ Orfeó Badaloní , amb l’ intervenció dels solistes Victoria Feixa, Rosa Estañol, Agustí Palleja i la Coral Infantil, sota la direcció d’Esther Martells i Josep Maria Guillén.

  CENTRE P. SANT JOSEP. Representació a càrrec de l’elenc del Centre P. de Santa Eulàlia de Vilapiscina d’ ELS PASTORETS de Folch i Torres.

Jaume Arqué i Ferrer

 

Fonts de informació: Revista de Badalona, Eco Badalonés, La Voz de Badalona i particulars.

Amb l’afany d’anar acabant de completar el recull dels actes escènics representats a Badalona des del setembre de 1939 fins a l’actualitat, agrairíem que si algú dels que llegiu aquesta agenda té programes o informació guardada d’aquests anys,  és posi en contactes amb nosaltres al telèfon 627 249 859.

 

Badalona 1 de novembre de 2018

 FA CINQUANTA ANYS

 De l’1 al novembre  al 30 de novembre de 1968

 03/11/1968- Debut d’un nou grup juvenil del Círcol dirigit per Albert Trífol, que va representar EL CARROUSEL de Victor Ruiz Iriarte.

  MUSEU  MUNICIPAL. Aquell diumenge, al mati,  es va presentar la nova secció del Museu que era l’Esbart Badalona del Museu Municipal i a la tarda va tenir lloc una extraordinària ballada.

 10/11/1968.- .-CENTRE P. SANT JOSEP. El grup Arlequí va tornar a l’escenari amb el text de Juan German Schroeder LA VERGONZOSA TERNURA, dirigida per Josep Viñallonga.

  ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). L’elenc de l’entitat va representar REI I SENYOR, un text de Pous i Pagés, un clàssic del teatre català, amb direcció de Joaquim Grífol.

 17/11/1968 – CÍRCOL CATÒLIC. Albert Trifol va iniciar el seu treball amb el grup juvenil amb molta empenta i tot seguit van representar LA NÚVIA PORTAVA CUA de Lluís Coquard.

  CENTRE P. SANT JOSEP. El moviment infantil de la Fira d’Infants va tornar a engrescar la mainada amb l’espectacle que van titular com a NOVA TROBALLA. En aquesta ocasió es va presentar el grup de Les Barrufetes, unes animadores que van triomfar des d’aquell dia.

  MUSEU MUNICIPAL. Festival dedicat a la Rondalla de Badalona per la seva actuació al Concurs Nacional, amb l’actuació de diferents cantants i de la mateixa Rondalla.

24/11/1968 – CÍRCOL CATÒLIC. Amb direcció de Mario Ruiz, la dramàtica del Círcol va representar VENGAN CORRIENDO QUE LES TENGO UN MUERTO de Jack Poppelewill.

  MUSEU MUNICIPAL. Matinal al Museu amb un Concert dedicat als alumnes de l’Escola Municipal de Música amb motiu de la festa de Santa Cecilia, a càrrec  de la pianista  Maria del C. Poch Alfonso i el clarinetista Juli Pañella.

   A la tarda, Festival Cultural amb l’ intervenció de l’il·lusionista Maxvell, la pianista Rosa Duñó, la cantant Pura Argelich, el Centre Juvenil Bufalà i el ballet de l’escola de Consol Villaubi.

  CENTRE P. SANT JOSEP. Nova aparició del grup Piccolo del Centre amb la representació de LOS AÑOS JOVENES de J. Andrè, amb direcció de Josep Maria Pujol.

Jaume Arqué i Ferrer

 Fonts d’informació: Revista de Badalona, Eco Badalonés, La Voz de Badalona i  particulars.

 

 

 

FA CINQUANTA ANYS!!

FA CINQUANTA ANYS !

 del 1 al  31 de juliol de 1968

 Vista la poca activitat d’aquells dies, publiquem la informació que hem trobat als setmanaris que hem tingut accés dels mesos de juliol, agost i setembre.

17/07/1968 – TEATRO ZORRILLA. En doble sessió la Companyia Catalana de Vodevil, va representar L’ADELA HA PERDUT EL DO, de Barilet i Gredy, amb Elisenda Ribas i Paquita Ferrándiz.

14/08/1968 – TEATRO ZORRILLA. La Companyia de Comèdies de Carme Contreras, va representar la comèdia vodevilesca TOT… EN UNA NIT d’Enric Casamitjana.

16/08/1968 – CINE VICTÒRIA. La Festa Major d’agost, anava molt de baixa però l’empresa del Victòria, va tenir arrestos perquè en doble sessió es programés la presència de JOAN MANUEL SERRAT, com a figura central d’un gran recital de cançó catalana, acompanyat de l’actuació de Tete Montoliu, Guillermina Motta, Antoni Parera Font, Glòria i Grup de 3.

17/08/1968 – CINE VICTÒRIA. Va tenir lloc el V Festival de la Cançó de Badalona i la cançó guanyadora va ser Siempre rogar, del mestre José Espeita i va ser interpretada per Maria del Carmen i José Casas. En l’apartat de cançó catalana la cançó guanyadora va ser El poble abandonat de Josep Serracant i Vicenç Sabater, interpretada per Esteve i Enric Vidal.

29/09/1968 – CÍRCOL CATÒLIC. Extraordinari concert a càrrec de l’ORFEÓ BADALONÍ, amb motiu de la festa patronal de l’entitat, amb direcció de Josep Maria Guillén.

Fonts d’informació particulars, Revista de Badalona i Eco Badalonés.

Jaume Arqué i Ferrer.

FA CINQUANTA ANYS…

Badalona, 1 de juny de 2018

FA CINQUANTA ANYS…

De 1 al 30 de juny de 1968

02/06/1968 – MUSEU MUNICIPAL. Actuació del cantant badaloní SERGI, finalista i guanyador en varis festivals de la cançó moderna, acompanyat de l’orquestra Harry Black i la cantant Desirée.

08/06/1968 – MUSEU MUNICIPALConcert  organitzat per l’Orquestra de Cambra de Badalona, amb l’actuació de l’ Orquestra de Càmara Amics dels Clàssics , dirigida per Joan Palet.

09/06/1968. CAMP D’ESPORTS DEL C.P. SANT JOSEP. Organitzat per Fira d’Infants i per Colònies d’estiu, es va representar a càrrec del grup l’Oliba del CICF, una de les companyies que més destacaven en el món de teatre per infants, representant EL METGE A GARROTADES, de Molière.

  CÍRCOL CATÒLIC. Un grup de jovent de l’entitat amb Josep Maria Estévez al capdavant, van representar  ASSAIG GENERAL de Josep Escobar,  a benefici de les colònies d’estiu.

  MUSEU MUNICIPAL.  Concert organitzat per l’Esbart del museu, amb la Rondalla Cultural de Badalona, dirigida per Domingo Puig, el tenor Agustí Vilaseca i el pianista Jorge Buquet.

12/06/1968 – CINEMA VICTORIA. Festival de la Cançó Catalana amb l’actuació de TETE MONTOLIU i JOAN MANUEL SERRAT, van ser que presentats per Jordi Solà.

ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). Concert a càrrec de l’ ORFEÓ GRACIENC.  Als arxius no hi cap més data.

16/06/1968 – MUSEU MUNICIPAL. Festival dedicat a la sarsuela, com a cloenda de la temporada, sota l’organització de Josep Comas, on van participar la majoria de cantants que havien actuar a lo llarg de la temporada.

29/06/1968 CENTRE P. SANT JOSEP. En el camp d’esports del Centre va tenir lloc el XIX Festival de Ballet de les alumnes de l’escola de Maria Teresa Solé, amb l’ intervenció de la secció dramàtica amb direcció de Josep Viñallonga.

30/06/1968 – MUSEU MUNICIPAL. Festival Fi de temporada , amb tota la gent que estava al front de les seccions. Van participar: Joan Riera, Francesc Bert, Josep Comas, Esbart del Museu, Solaz i Cultura, Josep Utesà, Pujó-Temis, Joan Serra i Ramon Ribet.

Jaume Arqué i Ferrer

 

FA CINQUANTA ANYS

Badalona 1 de maig de 2018

FA CINQUANTA ANYS…

Del 1 al 31 de maig de 1968

01/05/1968 – MUSEU MUNICIPAL. L’Esbart del Museu va organitzar una ballada a càrrec de l’Esbart Català de Dansaires, dirigit per Maria Rosa Alonso i posteriorment va tenir lloc un concert de la Coral Garbí.

05/05/1968 – CENTRE P. SANT JOSEP. Per aquells dies visitava Badalona, Antón Ponsirenas, ex actor i director de l’elenc parroquial els anys 40 i el quadre escènic li va dedicar la representació de LA DISPESERA de Gian Carlo Goldoni, amb direcció de Josep Viñallonga.

   MUSEU MUNICIPAL. Matinal organitzada per la Secció Solaz i Cultura, amb una part dedicada al Hit Parade Musical i la segona amb l’actuació de la Banda Orquestrina de La Salle de la Bonanova.

A la tarda, acte d’homenatge organitzat per Badalona Sardanista. en memòria de Pere Bigas, director, fundador i flabiolaire de La Principal de Badalona, mort feia pocs dies i quina segona part va correspondre a un concert que va ser la primera actuació de la Cobla Municipal Ciutat de Barcelona.

    SALA DEL CARME. El grup de teatre de la Joventut Carmelitana va representar l’obra LA VIUDETA ES VOL CASAR.

    ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). Presentació del GRUP ESTROP , amb Maria Carme, Pere Bures, Jaume Domènech, Pere Roca i Josep Maria Torrents.

    SALA DEL CARME. El jovent de la Joventut Carmelitana, va representar LA VIUDETA ES VOL CASAR, de Vila Pagés, que va dirigir el veterà director Antoni Puente.

10-11/05/1968 – PARR. STA. MARIA. Organitzat per la Joventut Carmelitana va tenir lloc la presentació de l’espectacle basat amb la Biblia, LUZ, SONIDO Y ACCION, que anava de gira per arreu del país de la mà d’un anomenat reportero de Cristo.

11/5/1968 – MUSEU MUNICIPAL. Recital de cançons que va tenir com a protagonistes a Cristóbal Massana, Ricard Mayral, Maria Pilar Segura i Javier Bali, que van se presentats pel senyor Bonna.

12/05/1968 – CENTRE P. SANT JOSEP. Actuació del GRUP FOLK, on apareixien noms que s’iniciaven en el món de la cançó, com eren Maria del Mar Bonet, Pau Riba, Sisa, Jordi Roura i Montserrat Soler. La premsa en va dir que només va destacar la mallorquina Maria de Mar Bonet.

  MUSEU MUNICIPAL. Amb direcció de José Ramón Bonna va tenir lloc una vetllada de música de sarsuela de Pablo Sorozábal.

19/05/1968. CENTRE P. SANT JOSE. Fira d’Infants va tornar a programar una nova diversió pels infants amb el títol de TOTS FAREM…DE TOT.

  MUSEU MUNICIPAL. Josep Comas va organitzar una versió concert de LA DOLOROSA, amb l’ intervenció de Josefina Cubells, Jaume Tous i ell mateix. Hi va haver un fi de festa amb Ramon Pastor, Victoria Freixas, Maria Monell i Agustí Pallejà acompanyats al piano per Maria Valls.

  SOC. L’OLIVA (CANYET). L’elenc de l’Orfeó Badaloní, dirigit per Joaquim Grífol va representar L’AMOR VIGILA de Poal Aragall, amb motiu de la Festa Major del barri.

23/05/1968 – MUSEU MUNICIPAL. Vetllada a càrrec de les components de totes edats de l’Esbart, amb representacions teatrals, concert de piano i cançons catalanes , amb direcció de Gaspar Codina.

26/05/1968 – CENTRE P. SANT JOSEP. Fi de temporada per l’elenc juvenil del Centre, que sota la direcció de Josep Maria Balaguer van representar LA EDUCACION DE LOS PADRES, de Fernández del Villar.

  ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). Representació a càrrec del quadre escènic de l’entitat de l’obra de Pere Cavallé, ELS GERMANS FERRERONS i el sainet L’ACAPARADOR de Santiago Rusiñol.

  SALA DEL CARME. Nova representació del grup de teatre de la Joventut Carmelitana, que van representar L’ESTUDIANT ROS de Santos Antoli.

01/05/1968 – IGLÈSIA NUEVA SALEM. Concert a càrrec de la Coral Al·leluia de Sabadell, sota la direcció del mestre Pere Puig.

  El fet que Gent Nova s’acabés de publicar el mes d’abril de 1918, de moment ens ha deixat sense font per recopilar el que succeïa fa cent anys en el món de les arts escèniques. Esperem trobar aviat una nova font.

Recopilat per Jaume Arqué i Ferrer