FA CINQUANTA ANYS!

Badalona, 1 de maig de 1970

FA CINQUANTA ANYS…

 De l’1 al 31 de maig de 1970

 01/05/1970 – MUSEU MUNICIPAL. Concert de guitarra a càrrec de la concertista badalonina Rosa Lloret de Ribó, també van actuar Juanita Barbarà i el pianista Juan Coll.

 EXPONENT INDUSTRIAL. Festival de Dansa Catalana amb la participació de l’Esbart Català de Dansaires i la Cobla Badalona

03/05/1970 – MUSEU MUNICIPAL. Festival Lírico Musical presentat per José Ramón Bona, vicepresident nacional de teatre amb Maria Pilar Segura, Juan Gual, Xavier Bali i l’actor Francisco Vals.

  CÍRCOL CATÒLIC. Festival de cançó catalana amb la participació de LA TRINCA, quan la seva popularitat ja començava a gestar-se  i TERESA REBULL, que va interpretar un bon repertori basat en  textos de Josep Gual.

 07/05/1970 – MUSEU MUNICIPAL. Actuació de l’Escola de Ballet de Consolació Villaubí , organitzat per l‘Esbart Badalona.

  ESCOLES SALESIANES. A la sala d’actes de les Escoles, la Companyia Lírica d’Andreu Viñas i Pilar Segura, van representar la sarsuela,  LA DEL MANOJO DE ROSAS, organitzat pel C.D.DO.SA. de l’Associació d’Antics Alumnes Salesians.

09/05/1970 – CÍRCOL CATÒLIC. Amb motiu de les Ferias y Fiestas de Primavera y San Anastasio, el Departamento de Cultura de l’Excmo. Ayuntamiento de Badalona, va organitzar al Círcol Catòlic, la representació a càrrec de la Compañia de Teatro Municipal, de l’obra original de Luigi Pirandello, en versió castellana de Ildefonso Grande, SEIS PERSONAJES EN BUSCA DE AUTOR , amb direcció de Josep Viñallonga i amb un extens repartiment en el que hi figuraven Josep Maria Alarcón, Mª Carme Massip, Montserrat Durán, Lluís Marco, Maria Gloria Viñallonga, Felicitat Comas, Josep Maria Zamora, Anna Maria Mauri, Joaquim Grifol, Josep Guardiola, Rosa Codina, Vicens Domènech, Jordi Codeminas, Joaquim Abril, Josep Maria Pujol, Jaume Arqué, Ramón Barbosa, Rosa Homs, Maria Rosa Fontrodona, Gina Rosés, Rosa Roig, Maria Antònia Carbó, Maria Alarcón, Josep Maria Alarcón jr. Jaume Lleal, Jesús Arjona, Miquel Martinez i Francesc Guirado.

 10/05/1970 – MUSEU MUNICIPAL. Concert a càrrec de l’ Orfeó de Les Corts, format per més de cinquanta veus, que va dirigir Elisard Sala.

  ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). Concert a càrrec de la coral infantil VEUS ALEGRES de l’Orfeó; actuació dels Alumnes de les Escoles Salesianes, amb cançons escenificades i posterior actuació de l’ Esbart Sant Jordi.

  17/05/1970 – MUSEU MUNICIPAL. Festival d’Artistas i Futuros Artistas amb la presentació a càrrec del mestre Espeita i presentat per Pedro Soriano.

 18/05/1970 – MUSEU MUNICIPAL. El Grup Escènic Femení de Masnou va representar al divertida comèdia de veritable actualitat en aquell temps, amb el títol de LA QUINIELA.

 20/05/1970 – MUSEU MUNICIPAL. L’Escola de Música de Badalona va organitzar un CONCIERTO BETHOVEN, amb motiu del bicentenari del naixement  de l’immortal músic, amb interpretacions a càrrec del pianista ANTONI BESSES i comentaris de Joan Pich Santasusana. 

 24/05/1970 – ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). Representació a càrrec de l’elenc del quadre escènic juvenil dels Antics Alumnes Salesians que van representar SUSANA QUIERE SER DECENTE de Carlos Llopis amb direcció de Manuel Torrecillas.

  MUSEU MUNCIPAL. Actuació de Josep Tur, José Rius, José Comdor, Francisco Sabaté,Nieves Golferich, Josefina Cubells i Josep Comas,  en un nou programa de Pinceladas Líricas, organitzat pel mateix Josep Comas.

 28/05/1970 – MUSEU MUNICIPAL. Festival organitzat per l’ Esbart Badalona, amb la representació de la comèdia LA PLANXADORA, l’actuació dels Hermanos Figuerola i la del jove concertista de piano Manuel Batlle jr.

 31/05/1970 – CÍRCOL CATÒLIC. Per donar per acabada la temporada el grup juvenil va representar ¡QUE HACEMOS CON LOS HIJOS! de Carlos Llopis, amb direcció de l’Albert Trifol. Va tenir lloc posteriorment un fi de festa amb l’actuació de l’Esbart Albada.

  MUSEU MUNICIPAL. El Museu va donar per acabada la temporada d’actes, amb la presència del grup Arlequí del Centre, que va representar EDIPO de Sofócles amb versió de Jose Maria Pemán, amb direcció de Josep Viñallonga.

Recopilat per Jaume Arqué i Ferrer

Llegiu interessants articles de teatre a la web escena.cat/badalonat

 

FA 151 ANYS…

Badalona, 24 d’abril de 2020

FA 151 ANYS

Això es el que es publicava, a “El Eco de Badalona” l’any 1869.

21/04/1869. PASSIÓ .

El domingo pasado se dió la 1ª. representación de este drama en el coliseo Zorrilla, la que fué perfectamente desempeñada por todos cuantos tomaron en ella parte, mereciendo especial mención el Sr.de Mallí en su papel de Jesús que lo desempeñó á bastante altura, al igual que el primer galan jóven Sr. Bonaplata, en el de Oaifds y el Sr. Colomer en el de Pilatos. Unicamente notamos 1 a falta de voces en los difiTentes coros de ángeles. Para dicho drama se estrenaron varias decoraciones, las que producieron mucho efecto.  Hoy, según puede verse en el lugar corréspondíente de este número, tiene lugar la 2ª. representación de dicho drama.

ZARZUELA.

En vez del domingo pasado, según se había dicho, tiene lugar hoy, la representación de la popular zarzuela en 2 actos Marina eu el Teatro Badalonés. De todas veras aplaudimos la resolución de la empresa de este teatro en aumentar el número de profesores de orquesta en esta clase de representaciones, lo que se hacia indispensable para su mejor éxito y buen efecto.

UNA SUPLICA

La dirijimos á los respectivos empresarios de los teatros Badalonés y Zorrilla para que tengan presente lo prudente y conveniente que fuera atendiesen á los deseos de varios de estos vecinos á los cuales les animan vivísimos deseos de que durante la presente Cuaresma se dispusiera, cuando menos, por parte de uno de estos teatros, una representación del drama sacro Santa Eulalia, en la seguridad de que si bien redundaria ello en provecho de sus mismos intereses, en cambio no se dejarla de complacer ios deseos de varios vecinos de esta villa.

DIVERSION PÚBLICA.

TEATRO BADALONÈS.—Gran función para hoy 21 del actual —4.® de áhono.—

1 ‘ Se pondrá en escena con todo su aparato, la gran zarzuela en 2 actos, «Marina,» desempeñada por la acreditada Compañía que acaba de llegar de Mahon y que se compone de los reputados artistas Sras. Morera y Devezzi y los señores Saez, Devezzi, Vendrell, etc., y coros de ambos sexos.

—2.* Dará fin á la función la linda zarzuela en un acto «Un pleito» desempeñada por las principales partes de la Compañía.

NOTA.— La dirección dé la orquesta, que será aumentada por varios profesores de Barcelona,está conñada al Maestro de la propia compañía Sr. Rius.

Entrada 2 rs, A las 3.

TEATRO ZORRILLA.—Gran función para hoy 21 del actual 4.” de abono, 4.’ série.

Despues de una escogida sinfonía se pondrá en escena la 2.* representación del drama sacro en 6 actos precedido de la conversion de la Samaritana, y cuyo título es: «La Sagrada mort y pasió de Nostre Senyor Jesucrist» con todo su correspondiente aparato teatral, coros de ángeles, fuegos de bengala, nuevas decoraciones, etc.—

Precios los de costumbre.—A las 3.

Recopilat per Jaume Arqué i Ferrer

FA 50 ANYS…

Badalona, 1 d’abril de 2020

FA CINQUANTA ANYS!

DE L’1 al 30  d’abril de de 1970

05/04/1970 – CENTRE P. SANT JOSEP. Nova cita del públic infantil amb la gent de Fira d’Infants, el títol d’acord en l’ambient que és vivia aquells dies, UNA FIRA EN ÓRBITA, que va contar amb la participació de les Barrufetes.

12/04/1970 – CÍRCOL CATÒLIC. Un text policíac de Frederick Knott, SOLA EN LA OSCURIDAD, amb molt d’èxit al cine, va ser representat per la dramàtica amb direcció d’ Albert Trifol i interpretació d’Anna Maria Mauri, en el paper principal.

   MUSEU MUNICIPAL. A la sala auditori del Museu el grup de teatre de l’ Orfeó Badaloní va representar EL MARIT VE DE VISITA, amb direcció de Joaquim Grífol.  Al mateix temps, en un altre pis del Museu hi havia l’actuació de Fira d’Infants, que omplia el pis i feia les delícies de la canalla.

19/04/1970 – MUSEU MUNICIPAL. Una nova vetllada d’ Artistas y Futuros Artistas, amb una sèrie de cantants on destacava Mary Chuan, una soprano d’origen xinés, amb presentació a càrrec de Pedro Soriano.

    CÍRCOL CATÒLIC. Festival folkloric organitzat per l’Esbart Albada de l’entitat, amb la participació de l’Esbart Infantil de la Joventut Carmelitana, Veus Alegres de la Joventut Carmelitana. Les pianistes Maria Mercè i Maria Teresa Compte, Esbart Jovenil Sant Jordi i el  Grup Coral Vora Mar, de l’Orfeó Badaloní. L’acte el va presentar Maria Teresa Culebras i el va dirigir Gaspar Codina.

25/04/1970 – MUSEU MUNICIPAL. Acte a benefici d’ ASPANIN amb una primera part a càrrec de l’Esbart Badalona del Museu i la Rondalla de Badalona, dirigida per Domingo Puig. La segona part amb una conferència del Pare José Maria Segura i la tercera amb el grup coral Voramar, el violoncel·lista Francesc Solà i el pianista Joan Salsas.

Per aquells dies es va inaugurar el nou CINE VICTORIA, un dels millors local de projecció de Catalunya, en aquells moments, apte també per representacions escèniques. Avui dia, a 2020, fa anys que s’ha convertit amb un Bingo. 

26/04/1970 – MUSEU MUNICIPAL. Concert de Primavera a càrrec de l’ Orfeó Badaloní, que va ser dirigit per Josep Maria Guillen, actuant de solistes Victoria Freixa, Rosa Estanyol i Agustí Pallejà, amb acompanyament al piano de Esther Martells.

  CENTRE P. SANT JOSEP. Josep Maria Pujol al front del grup Piccolo del Centre, es van enfrontar amb un difícil text de Buero Vallejo com es EL TRAGALUZ, que va aconseguir un aprovat segons la crítica.

  COR DE MARINA. El grup de teatre infantil i juvenil de l’entitat van representar el conte de Lluís Coquard  LA PRINCESA PELL D’ASE, amb direcció de Josep Maria Utrillas.

29/04/1970 – MUSEU MUNICIPAL. Extraordinari concert de piano a càrrec de la concertista JOSEFINA GÓMEZ TOLDRÀ, organitzat pel Departament de Cultura de l’Ajuntament.

Recopilat per Jaume Arqué i Ferrer

 

 

 

 

151 ANYS

Badalona,  4 d’abril de 2020

FA 151 ANYS

 Això és el que es publicava a “El Eco de Badalona”, l’any 1869

 4 d’abril de 1869

 COROS.–  El Badalonés. y el del Alba, unidos :fueron el lunes dë Pascua al ex convento de San Gerónimo, en donde tuvo lugar la acostumbrada comida que todos los años en dicho dia celebran. A su regreso, de noche ya, cantaron algunas canciones de su escogido repertorio en el café Nuevo. En la noche de las camarellas fueron los consabidos coros unidos, junto con

la orquesta que dirige el inteligente profesor nuestro amigo D Gerónimo Burrull, á obsequiar con serenatas á varios individuos de este Ayuntamiento popular.

ES MUY SENSIBLE.-. Lo es por cierto el que la Empresa del teatro Badalonés, despúes de anunciado e! programa de las funciones que en dicho teatro deben tener lugar, á última hora las suspenda, como sucedió (por 2 ® vez, en menos de un mes) el pasado domingo, lo que siempre es perjudicial á,sus intereses y al buen nombre de que la misma, hasta el presente, ha-gozado

BENEFICIO.– Hoy tiene lugar en el teatro Zorrilla el de su inteligente primer actor y  director el Sr. D. Antonio Mallí de Brignole, con el escogido drama La Carcajada. No haremos, faltà.

DIVERSIONES PÚBLICAS.

TEATRO BADALONÉS.— Gran función para el Domingo 4 de Abril de I869. Segunda de abono, en la que toma parte el primer actor y director D. Ricardo Figuerola. Orden de la función.—1.* Sinfonía.—2. El gran drama catalan en 4 actos y en verso, original del Sr. D. José Picó, titulado: Cor de Roure. Dirigido por el primer actor y director D.Ricardo Figuerola y secundándole las demás partes de la compañía.  Dará fin la comedia catalana en 2 actos: Al altre Mont. Entrada 14 cuartos, Luneta de patio con entrada 17. A las 3.

TEATRO ZORRILLA.— Gran función para hoy 4.— A beneficio del primer actor y director de escena don Antonio Mallí de Brignole. —5ª abono (4.ª série,) Orden de la función.—1.’ Sinfonía.— 2.* El gran drama en 3 actos: La Carcajada. y 3.* La linda comedia en 3 actos: Las riendas del Gobierno. Precios los de costumbre. No habrá bandeja. A las 3.

 

Recopilat per Jaume Arqué i Ferrer

FA CINQUANTA ANYS!

Badalona, 1 de març de 2020

FA CINQUANTA ANYS!

 De l’1 al 31 de març de 1970

 01/03/1970 – MUSEU MUNICIPAL. El quadre escènic de la Societat Cultural L’Oliva de Canyet, va representar JO SERÉ EL SEU GENDRE  de Jaume Vilanova, amb direcció de Ramon Biayna.

 08/03/1970 – CENTRE P. SANT JOSEP. L’entremès dels germans Quintero, MAÑANA DE SOL i LAS MEDALLAS DE SARA DOWEY de J.M.Barrie, van ser les obres representades pel grup Arlequí del Centre amb direcció de Josep Viñallonga.  

 15/03/1970 – CÍRCOL CATÒLIC. Segons el programa de mà, la Dramàtica de l’entitat  va presentar l’obra de Juli Manegat ELS NOSTRE DIES, amb direcció d’Albert Trifol.

  MUSEU MUNICIPAL. Nou programa d’ Artistes y Futuros Artistas amb l’actuació de Nuri Masip, Tony de Soto, Sylvia i Maria del Carme Ramos, que havia estat la guanyadora de la V Festival de la Canción de Badalona.

 19/03/1970 – MUSEU MUNICIPAL. Festival de dansa a càrrec de l’Esbart Badalona del Museu en honor de tots el socis i simpatitzants que celebraven la seva onomàstica.

  CENTRE P. SANT JOSEP. Nova representació del grup Arlequí del Centre amb la posada en escena  de UN BARRET DE PALLA D’ITALIA, d’Eugène Labiche, amb direcció de Josep Viñallonga.

 22/03/1970 – ESCOLES SALESIANES. Nova representació del grup de teatre de l’escola va representar l’obra de Jorge Llopis, SUSANA QUIERE SER DECENTE, dirigida per Manuel Torrecilla.   

 23/03/1970 – MUSEU MUNICIPAL. A la Sala d’Actes Pregó de Setmana Santa a càrrec d’ Antonio Carrasco García, delegat Comarcal Sindical, amb un concert de L’ORFEÓ BADALONÍ com acte final.

 Recopilat per Jaume Arqué

 

 

FA CINQUANTA ANYS!

QU

Badalona 1 de gener de 2020

 FA CINQUANTA ANYS!

 De l’ 1 al 31 de gener de 1970

 01/01/1970 – CENTRE P. SANT JOSEP. Representació a càrrec del grup Arlequí del Centre de l’excel·lent obra de Frederick Durrenmatt PROCESO POR LA SOMBRA DE UN BURROamb direcció de Josep Viñallonga.

  MUSEU MUNICIPAL. Homenatge pòstum a l’Oleguer Solà, amb la representació de l’obra L’AMOR VENIA EN TAXI de Rafael Anglada, dirigida per Antoni Puente.  A la mitja part van tenir lloc uns parlament enaltint la figura de l’Oleguer.

 04/01/1970 – MUSEU MUNICIPAL. El primer actor Francisco Valsacompanyat per Maria Cuadreny, Lina Atienza i Fernando Millet, van interpretar un seguit de fragments d’obres teatrals, amb el títol d’ ANTOLOGIA TEATRAL.

  CENTRE P. SANT JOSEP. Representació d’ ELS PASTORETSa càrrec de l’elenc del Centre de Santa Eulàlia de Vilapiscina.

  ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). El grup escènic de l’entitat va representar LA FORASTERA DEL LLACtext de Joaquim Grífol, el mateix director del grup.

  CÍRCOL CATÒLIC. Actuació de LLUÍS LLACH, quant ja començava a deixar petits els escenaris on actuava

 06/01/1970 – CÍRCOL CATÒLIC. Representació a càrrec del quadre escènic de l’entitat d’ ELS PASTORETS de Josep Maria Folch i Torres amb l’assistència dels REIS D’ORIENT.

  MUSEU MUNICIPAL. Festival organitzat per l’ ESBART BADALONA del Museu, amb l’actuació del mateix esbart, del baríton Josep Comas i el tenor Patricio Pérez.

 11/01/1970  MUSEU MUNCIPAL. Concert a càrrec del Cor Femeni La Trepa que dirigia el mestre Elisard Sala.

 18/01/1970 – MUSEU MUNICIPAL. Presentació de l’espectacle ARTISTAS I FUTUROS ARTISTASdirigit pel mestre Espeita i presentat per Pedro Soriano. 

  ESCOLES SALESIANES. El quadre escènic de les escoles va representar l’obra de Victor Ruiz Iriarte EL CAFÉ DE LAS FLORESamb direcció de Manuel Torrecillas.

  CENTRE P. SANT JOSEP. Festa per la gent menuda amb l’espectcla de FIRA D’INFANTS, que va anar dedicada als nens d’ASPANIN i que es va titular FEM MÚSICA.

  ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA)Presentació matinal d’un festival de música moderna amb el títol de SAPASTRESamb la promesa que serveixi pel descobriment de nous conjunts.

  25/01/1970 – CÍRCOL CATÒLIC. El grup juvenil va representar l’entitat en el Concurso provincial de Teatro de la O.S. de Educación y Descansorepresentant JUEGO DE NIÑOS de Victor Ruiz Iriarte, amb direcció d’Albert Trifol.

  MUSEU MUNICIPAL. Nova edició de les Pinceladas Líricas que organitzava Josep Comas amb l’actuació de Josefina Cubells, José Bellido, Ramon Pastor i Conchita Tomás, que van interpretar fragment de la sarsuela KATIUSKA i també va actuar el conjunt melòdic JAUME, ANNA I JORDI. 

  CENTRE P. SANT JOSEP. Presència a l’escenari del Centre del quadre escènic de l’Orfeó Badaloní, que va representar LA FORASTERA DEL LLAC, obra original de l’actor, director i autor Joaquim Grífol.

 

Recopilat per Jaume Arqué i Ferrer.

 

 

FA CINQUANTA ANYS!

 • Badalona 6 de desembre de 2019

   FA CINQUANTA ANYS.

   De l’1 al 31 de desembre de 1969

    07/12/1969 – CÍRCOL CATÒLIC. L’activitat de l’Albert Trifol al Círcol era constant i aquest dia el grup juvenil va representar REBELDE  d’’Alfonso Paso, amb un muntatge que va ser molt digne.

    MUSEU MUNICIPAL. Concert de música coral, lírica i moderna a càrrec de la Societat Coral La Rosa Artiguense, dirigida pel mestre Gassó.

    ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). Sessió de CANT I DANSA, a càrrec de la Secció d‘Infants, la Joventut Carmelitana i l’Orfeó Badaloní. 

   08/12/1969 – MUSEU MUNICIPAL. Festival a càrrec de l’Esbart Dansaire de Museu, amb una primera part on un grup de format per varis dansaires, van representar LA FAMILIA PICAROLa la segona part hi va haver un recital de cant i poesia i a la tercera part les seccions infantils i juvenils van fer una exhibició de balls populars.

     COL·LEGI SALESIANS. Un grup format en la seu del col-legi va iniciar-se en el teatre representant l’obra d’Alfonso SastreLA SANGRE DE DIOS.

    ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). El quadre escènic de l’entitat va representar EL MARIT VÉ DE VISITA de Xavier Regás, amb direcció de Joaquim Grífol.

  14/12/1969 – CÍRCOL CATÒLIC. No hi ha cap dubte que el funcionament del grup juvenil del Círcol era altament positiu com ho demostra el fet de que al cap de   set dies de  l’anterior representació, van tornar aixecar el teló per representar LOS BLANCOS DIENTES DEL PERRO d’Eduard Criado, que va dirigí unes paraules al públic.

     MUSEU MUNICIPAL. Vetllada matinal amb un primera part de cine; a la segona hi va haver l’actuació del conjunt juvenil LOS YOKO i a la tercera part un recital del cantant melòdic ROBERTO amb acompanyament musical.

  A la tarda vetllada de música coral, lírica i moderna a càrrec de la Societat Coral La Rosa Artiguense, amb interpretacions de Rafael Corominas, Juan José Cristo, Patricio Pérez, germans Roser i Francisco Periu i la massa coral de l’entitat.

    CENTRE P. SANT JOSEP. De nou l’Helena i en Pujol, les Barrufetes, en Jaumet i Elles tres, van fer gaudir a la gent menuda d’una divertida tarda, amb l’espectacle de Fira d’Infants amb el títol de 5 ANYS AMB VOLSALTRES.

   21/12/1969  MUSEU MUNICIPAL. Concert de Nadal a càrrec de la massa coral de l’ ORFEÓ BADALONÍ, que va ser dirigit per Josep Maria Guillén.

    CENTRE P. SANT JOSEP. El quadre escènic de l’ Orfeó Badaloní va actuar al Centre representant LA FORASTERA DEL LLACobra escrita, dirigida i interpretada per Joaquím Grífol.

   26/12/1969 – ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). Concert Nadalenc al que se’l va titular EL NADAL ARREU EL MÓN a càrrec de la massa coral de l’entitat dirigida pel mestre Josep Maria Guillén.

    CÍRCOL CATÒLIC. Representació dels  que ja era tradicionals els tradicionals PASTORETS.

    CENTRE P. SANT JOSEP. El Grup Piccolo de l’entitat van presenta el show musical BLOCKBASTUR-2que va ser dirigit per Josep Maria Pujol i Josep Viñallonga.
   
  Recopilat per Jaume Arqué i Ferrer

FA CINQUANTA ANYS

Badalona, 1 de novembre de 2019

 FA CINQUANTA ANYS

 De l’1 al 30 de novembre de 1969

 01/11/1969 – JOVENTUT CARMELITANA. El quadre escènic dels Carmelites, va inaugurar la temporada amb la posada en escena de l’obra ELS ULTIMS DIES D’EN POMPEIO d’Enric Gost, amb direcció de Carles Rodés.

  MUSEU MUNICIPAL. Representació dEL TESTAMENT, de Xavier Benguerel, a càrrec de l’elenc de l’ Orfeó Badaloní, dirigit per Joaquim Grífol.

 02/11/1969 – CÍRCOL CATÒLIC. Recital Fòrum el que van protagonitzar els cantautors MARIA DOLORS LAFITTE i GUILLEM D’EFAK, que va portar un bon número de simpatitzants.

MUSEU MUNICIPAL. Es va representar a la sala d’actes, amb el títol de MOSAICO TEATRAL, un seguit de secuencies cómicas i dramáticas protagonizadas per l’actor Francisco Vals, acompanyat pe Teo Rovira, Antonio Tojas, María Quadreny i  Alicia Moreno.

  ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). La Secció Infantil va oferir l’espectacle MUSICA, DANSA, CANT I RIALLES, amb l’actuació de Victoria Freixa, Anton Torrents, estudiants del Seminari de la Conreria i l’Esbart Dansaire Infantil de l’Orfeó.

 08/11/1969 – COL·LEGI SALESIANS. El grup titular de teatre del col·legi,  va iniciar la temporada  representant el text d’Alfonso Sastre LA SANGRE DE DIOS, dirigida per Manuel Torrecillas.

 09/11/1969 – CÍRCOL CATÒLIC. Va tornar Josep Maria Alarcón a dirigir la dramàtica del Círcol i es va representar DOS MUJERES A LAS NUEVE de J. Ignacio Luca de Tena.

  ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). L’elenc de l’Orfeó va representar l’obra d’Alejandro Casona PROHIBIT SUICIDAR-SE EN PRIMAVERA, en versió catalana de J. Serracant, i direcció de Joaquim Grífol.

  MUSEU MUNICIPAL. Recital de cant i poesia protagonitzat per l’eximia cantatriu i rapsode Anna Taulé de Casas, acompanyada al piano per Enrique Muñoz Somis.

  CENTRE P. SANT JOSEP. La mainada del Centre ja esperava una nova trobada amb Fira d’Infants i aquesta es va donar amb l’espectacle anomenat FIRA DE LA RODONA, que va tornar a omplir l’aforament.

 Aquells dies es va publicar la noticia de que el dia 9 de novembre s’havia inaugurat un escenari a l’Asil Roca i Pi, en el que  després donaria pas a un seguit de vetllades dedicades als residents. 

 16/11/1969 – CÍRCOL CATÒLIC. El quadre escènic de l’entitat va representar la divertida comèdia  L’INNOCÈNCIA JEU AL SOFÀ de Jaume Picas, amb direcció d’ Albert Trifol.

   MUSEU MUNICIPAL. Entretingut recital de música  coral , lírica i moderna va protagonitzar la Societat Coral La Rosa Artiguense, amb la participació dels barítons Rafael Corominas i Juan José Cristo, la parella cómica germans Roser i Francesc Periu , el tenor Patricio Pérez i per acabar van cantar l’Himne a Badalona de Joaquim Cuyás.

 23/11/1969 – MUSEU MUNICIPAL. Nou festival Pinceladas Líricas amb els cantants Maria Gibert, Josep Comas, Julio Doroteo, José Rius, Salvador Aznar , José Marín i José Romero, acompanyats al piano per Maria Valls.

  CENTRE P. SANT JOSEP. Per fi es va poder representar LA VIDA PRIVADA DE MAMÁ, després de les baixes per problemes personals d’alguns dels actors de la dramàtica, dirigida per Josep Viñallonga.

  CÍRCOL CATÒLIC. Representació amb motiu del IV Concurso Provincial de Cuadros Escènicos, on l’elenc del Círcol en representació de l’empresa G.T.Piher, va representar EL BAÚL DE LOS DISFRACES de Jaume Salom.

  ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). Concert a càrrec de la massa coral de l’ORFEÓ BADALONÍ amb motiu de la festivitat de Santa Cecília sota la direcció del mestre Josep Maria Guillén.

29/11/1969 – ESCOLES SALESIANES. L’elenc juvenil del Cor de Marina, va representar DOS EMBOLICS DE FAMILIA d’Asunción González.

 30/11/1969 – CENTRE P. SANT JOSEP. El Grup Piccolo del Centre va representar l’obra de Carlos Muñiz, EL TINTERO, amb direcció de Josep Maria Pujol.

MUSEU MUNICIPAL. Els cantants Maria Gibert, Josep Comas, i Julio Doroteo, van oferir varis fragments  d’EL CANTAR DEL ARRIERO i a la segona part van ser Josep Rius i José Marin el que van oferir àries de famoses òperes.

Recopilat per Jaume Arqué i Ferrer.

 

FA CINQUANTA ANYS

FA CINQUANTA ANYS

De l’1 d’octubre al 31 d’octubre de 1969

 04/10/1969 – CÍRCOL CATÒLIC. Inici de temporada de la dramàtica del Círcol amb la representació de EL COMPRADOR DE HORAS de Jacques Deval, amb versió castellana de José Maria Pemán i direcció de Mario Ruiz.

 05/10/1969 – CENTRE P. SANT JOSEP. Tal com diu l’espectacle JA SOM AQUÍ…va donar inici a la temporada de Fira d’Infants, amb la novetat que contaven amb la participació d’un grup d’animació format per nens i nenes, amb el nom de LES BARRUFETES.

  MUSEU MUNICIPAL. Nou festival organitzat per José Ramón Bona amb la participació  dels cantants Maria del Pilar Segura, Jesús Salvadó, acompanyats al piano pel mestre M. Cubells, l’actor Francisco Vals i l’il·lusionista Vilajosana.

12/10/1969 – CÍRCOL CATÒLIC. El grup juvenil que dirigia Albert Trifol, no tenia por d’enfrontar-se    a dificultats serioses i una va ser la representació de HISTORIA DE UNA ESCALERAun de les millors obres d’ Antonio Buero Vallejo.

  ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). Inici de la temporada l’Orfeó i de la mà d’en Joaquim Grifol representació d’ EL TESTAMENT de Xavier Benguerel,  amb un repartiment on era notòria la fusió del veterans ia els joves.

 CENTRE P. SANT JOSEPEl Grup Piccolo de l’entitat amb el molts components nous va representar QUERIDO PROFESOR d’Alfonso Paso, amb direcció de Josep Maria Pujol.

 MUSEU MUNICIPAL. En primer lloc va llegir una inspirada poesía Emili Graells Castells, després van actuar Victoria Freixa, Ramón Pastor i Agustí Pallejà, acompanyats al piano per Josep Maria Guillén i tot seguit ho va fer Francesc Solà al violoncel acompanyat pel mateix pianista.

14/10/1969 – MUSEU MUNICIPAL. Recital de piano a càrrec del pianista badaloní JOAN SALSAS PUIG, amb motiu de l’ inauguració del curs 1969-70 de l’Escola Municipal de Música.

19/10/1969 – CENTRE P. SANT JOSEP. El grup Arlequí de Centre va donar inici a la temporada amb la representació d’ EDIPO de Sofócles, en versió castellana de José Maria Pemán i que tenia com a protagonistes Montserrat Durán i Lluís Marco, amb direcció de Josep Viñallonga.

  MUSEU MUNICIPAL. Jordi Solà va cuidar de l’organització d’una vetllada que va protagonitzar el Ballet Clàssic de la senyoreta Maria Lluïsa Quintana.

26/10/1969 – CENTRE P. SANT JOSEP. Actuació a l’escenari del Centre del grup de Joventut Artística de Calella, amb LA CANÇÓ DE LA FILLA DEL MARXANT de Josep Maria de Sagarra.

  MUSEU MUNICIPAL. Nova sessió de Pinceladas Líricas i per aquesta ocasió Josep Comas va programar una versió concert de la sarsuela MOLINOS DE VIENTOamb Josefina Cubells, Adelita Doménech, Josep Comas, Ramón Pastor, Salvador Aznar, Machi Castelar, acompanyats al piano per Maria Valls.

 ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). Actuació de la Coral de Radio Terrassa, en un programa integrat per obres d’autors del segle XVI, tradicionals catalanes i espirituals negres amb direcció de Salvador Castells.

31/10/1969 – CÍRCOL CATÒLIC. Sessió especial de teatre amb la presentació del Grup Cataro, amb l’obra VERSOS DE ARTE MENOR PARA UN VARÓN ILUSTRE (Catarocolón)d’Alberto Miralles (Premio Guipuzcoa 1968).

 Recopilat per Jaume Arqué i Ferrer

 

 

FA CINQUANTA ANYS.

FA CINQUANTA ANYS

 de l’1 de juliol al 30 de setembre de 1969

 Pocs espectacles d’arts escèniques es van oferir els mesos d’estiu al públic badaloní.

 05/07/1969 – CAMP D’ESPORTS C.P. SANT JOSEP. En l’entarimat muntat al camp de bàsquet, es va celebrar XX Festival de Ballet a càrrec de les alumnes de Maria Teresa Solé , a benefici d’Aspanin

 06/07/1969 – CAMP D’ESPORTS C.P. SANT JOSEP. L’endemà, aprofitant el muntatge, van ser les alumnes del Col·legi Nen Jesús de Praga, que van oferir la seva Festa de Primavera, amb direcció de Maria Lluïsa Quintana.  

13/07/1969 – PATI DELS CARMELITES. Festival amb motiu de la celebració de la Mare de Deu del Carme, amb l’actuació de l’Esbart Infantil de la Joventut Carmelitana i les Barrufetes de Fira d’Infants.

 21/09/1969 – CAMP DEL CÍRCOL. Festival de danses folklòriques organitzat per l’Esbart Badalona del Museu, amb la participació de l’Esbart Català de Dansaires, Esbart Egarenc, Esbart Olesa i el mateix Esbart Badalona.

 28/09/1969 – CÍRCOL CATÒLIC. Vetllada Literària Musical on es va donar lectura a càrrec de Anna Maria Mauri i Jordi Oriol, els poemes de Josep Carner, Josep Maria de Sagarra i Maria Antònia Salvà, premiats amb les  Flors Natural, Englantina i Viola, dels II Jocs Florals organitzats per l’entitat l’any 1916. Posteriorment es van llegir tres obres de Carme Oller, Joan Argenté i Josep Gual i per últim, va tenir lloc un Concert de sardanes a càrrec de la Cobla Maresma.

 

Recopilat per Jaume Arqué i Ferrer