151 ANYS

Badalona,  4 d’abril de 2020

FA 151 ANYS

 Això és el que es publicava a “El Eco de Badalona”, l’any 1869

 4 d’abril de 1869

 COROS.–  El Badalonés. y el del Alba, unidos :fueron el lunes dë Pascua al ex convento de San Gerónimo, en donde tuvo lugar la acostumbrada comida que todos los años en dicho dia celebran. A su regreso, de noche ya, cantaron algunas canciones de su escogido repertorio en el café Nuevo. En la noche de las camarellas fueron los consabidos coros unidos, junto con

la orquesta que dirige el inteligente profesor nuestro amigo D Gerónimo Burrull, á obsequiar con serenatas á varios individuos de este Ayuntamiento popular.

ES MUY SENSIBLE.-. Lo es por cierto el que la Empresa del teatro Badalonés, despúes de anunciado e! programa de las funciones que en dicho teatro deben tener lugar, á última hora las suspenda, como sucedió (por 2 ® vez, en menos de un mes) el pasado domingo, lo que siempre es perjudicial á,sus intereses y al buen nombre de que la misma, hasta el presente, ha-gozado

BENEFICIO.– Hoy tiene lugar en el teatro Zorrilla el de su inteligente primer actor y  director el Sr. D. Antonio Mallí de Brignole, con el escogido drama La Carcajada. No haremos, faltà.

DIVERSIONES PÚBLICAS.

TEATRO BADALONÉS.— Gran función para el Domingo 4 de Abril de I869. Segunda de abono, en la que toma parte el primer actor y director D. Ricardo Figuerola. Orden de la función.—1.* Sinfonía.—2. El gran drama catalan en 4 actos y en verso, original del Sr. D. José Picó, titulado: Cor de Roure. Dirigido por el primer actor y director D.Ricardo Figuerola y secundándole las demás partes de la compañía.  Dará fin la comedia catalana en 2 actos: Al altre Mont. Entrada 14 cuartos, Luneta de patio con entrada 17. A las 3.

TEATRO ZORRILLA.— Gran función para hoy 4.— A beneficio del primer actor y director de escena don Antonio Mallí de Brignole. —5ª abono (4.ª série,) Orden de la función.—1.’ Sinfonía.— 2.* El gran drama en 3 actos: La Carcajada. y 3.* La linda comedia en 3 actos: Las riendas del Gobierno. Precios los de costumbre. No habrá bandeja. A las 3.

 

Recopilat per Jaume Arqué i Ferrer

FA CINQUANTA ANYS!

Badalona, 1 de març de 2020

FA CINQUANTA ANYS!

 De l’1 al 31 de març de 1970

 01/03/1970 – MUSEU MUNICIPAL. El quadre escènic de la Societat Cultural L’Oliva de Canyet, va representar JO SERÉ EL SEU GENDRE  de Jaume Vilanova, amb direcció de Ramon Biayna.

 08/03/1970 – CENTRE P. SANT JOSEP. L’entremès dels germans Quintero, MAÑANA DE SOL i LAS MEDALLAS DE SARA DOWEY de J.M.Barrie, van ser les obres representades pel grup Arlequí del Centre amb direcció de Josep Viñallonga.  

 15/03/1970 – CÍRCOL CATÒLIC. Segons el programa de mà, la Dramàtica de l’entitat  va presentar l’obra de Juli Manegat ELS NOSTRE DIES, amb direcció d’Albert Trifol.

  MUSEU MUNICIPAL. Nou programa d’ Artistes y Futuros Artistas amb l’actuació de Nuri Masip, Tony de Soto, Sylvia i Maria del Carme Ramos, que havia estat la guanyadora de la V Festival de la Canción de Badalona.

 19/03/1970 – MUSEU MUNICIPAL. Festival de dansa a càrrec de l’Esbart Badalona del Museu en honor de tots el socis i simpatitzants que celebraven la seva onomàstica.

  CENTRE P. SANT JOSEP. Nova representació del grup Arlequí del Centre amb la posada en escena  de UN BARRET DE PALLA D’ITALIA, d’Eugène Labiche, amb direcció de Josep Viñallonga.

 22/03/1970 – ESCOLES SALESIANES. Nova representació del grup de teatre de l’escola va representar l’obra de Jorge Llopis, SUSANA QUIERE SER DECENTE, dirigida per Manuel Torrecilla.   

 23/03/1970 – MUSEU MUNICIPAL. A la Sala d’Actes Pregó de Setmana Santa a càrrec d’ Antonio Carrasco García, delegat Comarcal Sindical, amb un concert de L’ORFEÓ BADALONÍ com acte final.

 Recopilat per Jaume Arqué

 

 

FA CINQUANTA ANYS!

QU

Badalona 1 de gener de 2020

 FA CINQUANTA ANYS!

 De l’ 1 al 31 de gener de 1970

 01/01/1970 – CENTRE P. SANT JOSEP. Representació a càrrec del grup Arlequí del Centre de l’excel·lent obra de Frederick Durrenmatt PROCESO POR LA SOMBRA DE UN BURROamb direcció de Josep Viñallonga.

  MUSEU MUNICIPAL. Homenatge pòstum a l’Oleguer Solà, amb la representació de l’obra L’AMOR VENIA EN TAXI de Rafael Anglada, dirigida per Antoni Puente.  A la mitja part van tenir lloc uns parlament enaltint la figura de l’Oleguer.

 04/01/1970 – MUSEU MUNICIPAL. El primer actor Francisco Valsacompanyat per Maria Cuadreny, Lina Atienza i Fernando Millet, van interpretar un seguit de fragments d’obres teatrals, amb el títol d’ ANTOLOGIA TEATRAL.

  CENTRE P. SANT JOSEP. Representació d’ ELS PASTORETSa càrrec de l’elenc del Centre de Santa Eulàlia de Vilapiscina.

  ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). El grup escènic de l’entitat va representar LA FORASTERA DEL LLACtext de Joaquim Grífol, el mateix director del grup.

  CÍRCOL CATÒLIC. Actuació de LLUÍS LLACH, quant ja començava a deixar petits els escenaris on actuava

 06/01/1970 – CÍRCOL CATÒLIC. Representació a càrrec del quadre escènic de l’entitat d’ ELS PASTORETS de Josep Maria Folch i Torres amb l’assistència dels REIS D’ORIENT.

  MUSEU MUNICIPAL. Festival organitzat per l’ ESBART BADALONA del Museu, amb l’actuació del mateix esbart, del baríton Josep Comas i el tenor Patricio Pérez.

 11/01/1970  MUSEU MUNCIPAL. Concert a càrrec del Cor Femeni La Trepa que dirigia el mestre Elisard Sala.

 18/01/1970 – MUSEU MUNICIPAL. Presentació de l’espectacle ARTISTAS I FUTUROS ARTISTASdirigit pel mestre Espeita i presentat per Pedro Soriano. 

  ESCOLES SALESIANES. El quadre escènic de les escoles va representar l’obra de Victor Ruiz Iriarte EL CAFÉ DE LAS FLORESamb direcció de Manuel Torrecillas.

  CENTRE P. SANT JOSEP. Festa per la gent menuda amb l’espectcla de FIRA D’INFANTS, que va anar dedicada als nens d’ASPANIN i que es va titular FEM MÚSICA.

  ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA)Presentació matinal d’un festival de música moderna amb el títol de SAPASTRESamb la promesa que serveixi pel descobriment de nous conjunts.

  25/01/1970 – CÍRCOL CATÒLIC. El grup juvenil va representar l’entitat en el Concurso provincial de Teatro de la O.S. de Educación y Descansorepresentant JUEGO DE NIÑOS de Victor Ruiz Iriarte, amb direcció d’Albert Trifol.

  MUSEU MUNICIPAL. Nova edició de les Pinceladas Líricas que organitzava Josep Comas amb l’actuació de Josefina Cubells, José Bellido, Ramon Pastor i Conchita Tomás, que van interpretar fragment de la sarsuela KATIUSKA i també va actuar el conjunt melòdic JAUME, ANNA I JORDI. 

  CENTRE P. SANT JOSEP. Presència a l’escenari del Centre del quadre escènic de l’Orfeó Badaloní, que va representar LA FORASTERA DEL LLAC, obra original de l’actor, director i autor Joaquim Grífol.

 

Recopilat per Jaume Arqué i Ferrer.

 

 

FA CINQUANTA ANYS!

 • Badalona 6 de desembre de 2019

   FA CINQUANTA ANYS.

   De l’1 al 31 de desembre de 1969

    07/12/1969 – CÍRCOL CATÒLIC. L’activitat de l’Albert Trifol al Círcol era constant i aquest dia el grup juvenil va representar REBELDE  d’’Alfonso Paso, amb un muntatge que va ser molt digne.

    MUSEU MUNICIPAL. Concert de música coral, lírica i moderna a càrrec de la Societat Coral La Rosa Artiguense, dirigida pel mestre Gassó.

    ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). Sessió de CANT I DANSA, a càrrec de la Secció d‘Infants, la Joventut Carmelitana i l’Orfeó Badaloní. 

   08/12/1969 – MUSEU MUNICIPAL. Festival a càrrec de l’Esbart Dansaire de Museu, amb una primera part on un grup de format per varis dansaires, van representar LA FAMILIA PICAROLa la segona part hi va haver un recital de cant i poesia i a la tercera part les seccions infantils i juvenils van fer una exhibició de balls populars.

     COL·LEGI SALESIANS. Un grup format en la seu del col-legi va iniciar-se en el teatre representant l’obra d’Alfonso SastreLA SANGRE DE DIOS.

    ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). El quadre escènic de l’entitat va representar EL MARIT VÉ DE VISITA de Xavier Regás, amb direcció de Joaquim Grífol.

  14/12/1969 – CÍRCOL CATÒLIC. No hi ha cap dubte que el funcionament del grup juvenil del Círcol era altament positiu com ho demostra el fet de que al cap de   set dies de  l’anterior representació, van tornar aixecar el teló per representar LOS BLANCOS DIENTES DEL PERRO d’Eduard Criado, que va dirigí unes paraules al públic.

     MUSEU MUNICIPAL. Vetllada matinal amb un primera part de cine; a la segona hi va haver l’actuació del conjunt juvenil LOS YOKO i a la tercera part un recital del cantant melòdic ROBERTO amb acompanyament musical.

  A la tarda vetllada de música coral, lírica i moderna a càrrec de la Societat Coral La Rosa Artiguense, amb interpretacions de Rafael Corominas, Juan José Cristo, Patricio Pérez, germans Roser i Francisco Periu i la massa coral de l’entitat.

    CENTRE P. SANT JOSEP. De nou l’Helena i en Pujol, les Barrufetes, en Jaumet i Elles tres, van fer gaudir a la gent menuda d’una divertida tarda, amb l’espectacle de Fira d’Infants amb el títol de 5 ANYS AMB VOLSALTRES.

   21/12/1969  MUSEU MUNICIPAL. Concert de Nadal a càrrec de la massa coral de l’ ORFEÓ BADALONÍ, que va ser dirigit per Josep Maria Guillén.

    CENTRE P. SANT JOSEP. El quadre escènic de l’ Orfeó Badaloní va actuar al Centre representant LA FORASTERA DEL LLACobra escrita, dirigida i interpretada per Joaquím Grífol.

   26/12/1969 – ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). Concert Nadalenc al que se’l va titular EL NADAL ARREU EL MÓN a càrrec de la massa coral de l’entitat dirigida pel mestre Josep Maria Guillén.

    CÍRCOL CATÒLIC. Representació dels  que ja era tradicionals els tradicionals PASTORETS.

    CENTRE P. SANT JOSEP. El Grup Piccolo de l’entitat van presenta el show musical BLOCKBASTUR-2que va ser dirigit per Josep Maria Pujol i Josep Viñallonga.
   
  Recopilat per Jaume Arqué i Ferrer

FA CINQUANTA ANYS

Badalona, 1 de novembre de 2019

 FA CINQUANTA ANYS

 De l’1 al 30 de novembre de 1969

 01/11/1969 – JOVENTUT CARMELITANA. El quadre escènic dels Carmelites, va inaugurar la temporada amb la posada en escena de l’obra ELS ULTIMS DIES D’EN POMPEIO d’Enric Gost, amb direcció de Carles Rodés.

  MUSEU MUNICIPAL. Representació dEL TESTAMENT, de Xavier Benguerel, a càrrec de l’elenc de l’ Orfeó Badaloní, dirigit per Joaquim Grífol.

 02/11/1969 – CÍRCOL CATÒLIC. Recital Fòrum el que van protagonitzar els cantautors MARIA DOLORS LAFITTE i GUILLEM D’EFAK, que va portar un bon número de simpatitzants.

MUSEU MUNICIPAL. Es va representar a la sala d’actes, amb el títol de MOSAICO TEATRAL, un seguit de secuencies cómicas i dramáticas protagonizadas per l’actor Francisco Vals, acompanyat pe Teo Rovira, Antonio Tojas, María Quadreny i  Alicia Moreno.

  ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). La Secció Infantil va oferir l’espectacle MUSICA, DANSA, CANT I RIALLES, amb l’actuació de Victoria Freixa, Anton Torrents, estudiants del Seminari de la Conreria i l’Esbart Dansaire Infantil de l’Orfeó.

 08/11/1969 – COL·LEGI SALESIANS. El grup titular de teatre del col·legi,  va iniciar la temporada  representant el text d’Alfonso Sastre LA SANGRE DE DIOS, dirigida per Manuel Torrecillas.

 09/11/1969 – CÍRCOL CATÒLIC. Va tornar Josep Maria Alarcón a dirigir la dramàtica del Círcol i es va representar DOS MUJERES A LAS NUEVE de J. Ignacio Luca de Tena.

  ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). L’elenc de l’Orfeó va representar l’obra d’Alejandro Casona PROHIBIT SUICIDAR-SE EN PRIMAVERA, en versió catalana de J. Serracant, i direcció de Joaquim Grífol.

  MUSEU MUNICIPAL. Recital de cant i poesia protagonitzat per l’eximia cantatriu i rapsode Anna Taulé de Casas, acompanyada al piano per Enrique Muñoz Somis.

  CENTRE P. SANT JOSEP. La mainada del Centre ja esperava una nova trobada amb Fira d’Infants i aquesta es va donar amb l’espectacle anomenat FIRA DE LA RODONA, que va tornar a omplir l’aforament.

 Aquells dies es va publicar la noticia de que el dia 9 de novembre s’havia inaugurat un escenari a l’Asil Roca i Pi, en el que  després donaria pas a un seguit de vetllades dedicades als residents. 

 16/11/1969 – CÍRCOL CATÒLIC. El quadre escènic de l’entitat va representar la divertida comèdia  L’INNOCÈNCIA JEU AL SOFÀ de Jaume Picas, amb direcció d’ Albert Trifol.

   MUSEU MUNICIPAL. Entretingut recital de música  coral , lírica i moderna va protagonitzar la Societat Coral La Rosa Artiguense, amb la participació dels barítons Rafael Corominas i Juan José Cristo, la parella cómica germans Roser i Francesc Periu , el tenor Patricio Pérez i per acabar van cantar l’Himne a Badalona de Joaquim Cuyás.

 23/11/1969 – MUSEU MUNICIPAL. Nou festival Pinceladas Líricas amb els cantants Maria Gibert, Josep Comas, Julio Doroteo, José Rius, Salvador Aznar , José Marín i José Romero, acompanyats al piano per Maria Valls.

  CENTRE P. SANT JOSEP. Per fi es va poder representar LA VIDA PRIVADA DE MAMÁ, després de les baixes per problemes personals d’alguns dels actors de la dramàtica, dirigida per Josep Viñallonga.

  CÍRCOL CATÒLIC. Representació amb motiu del IV Concurso Provincial de Cuadros Escènicos, on l’elenc del Círcol en representació de l’empresa G.T.Piher, va representar EL BAÚL DE LOS DISFRACES de Jaume Salom.

  ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). Concert a càrrec de la massa coral de l’ORFEÓ BADALONÍ amb motiu de la festivitat de Santa Cecília sota la direcció del mestre Josep Maria Guillén.

29/11/1969 – ESCOLES SALESIANES. L’elenc juvenil del Cor de Marina, va representar DOS EMBOLICS DE FAMILIA d’Asunción González.

 30/11/1969 – CENTRE P. SANT JOSEP. El Grup Piccolo del Centre va representar l’obra de Carlos Muñiz, EL TINTERO, amb direcció de Josep Maria Pujol.

MUSEU MUNICIPAL. Els cantants Maria Gibert, Josep Comas, i Julio Doroteo, van oferir varis fragments  d’EL CANTAR DEL ARRIERO i a la segona part van ser Josep Rius i José Marin el que van oferir àries de famoses òperes.

Recopilat per Jaume Arqué i Ferrer.

 

FA CINQUANTA ANYS

FA CINQUANTA ANYS

De l’1 d’octubre al 31 d’octubre de 1969

 04/10/1969 – CÍRCOL CATÒLIC. Inici de temporada de la dramàtica del Círcol amb la representació de EL COMPRADOR DE HORAS de Jacques Deval, amb versió castellana de José Maria Pemán i direcció de Mario Ruiz.

 05/10/1969 – CENTRE P. SANT JOSEP. Tal com diu l’espectacle JA SOM AQUÍ…va donar inici a la temporada de Fira d’Infants, amb la novetat que contaven amb la participació d’un grup d’animació format per nens i nenes, amb el nom de LES BARRUFETES.

  MUSEU MUNICIPAL. Nou festival organitzat per José Ramón Bona amb la participació  dels cantants Maria del Pilar Segura, Jesús Salvadó, acompanyats al piano pel mestre M. Cubells, l’actor Francisco Vals i l’il·lusionista Vilajosana.

12/10/1969 – CÍRCOL CATÒLIC. El grup juvenil que dirigia Albert Trifol, no tenia por d’enfrontar-se    a dificultats serioses i una va ser la representació de HISTORIA DE UNA ESCALERAun de les millors obres d’ Antonio Buero Vallejo.

  ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). Inici de la temporada l’Orfeó i de la mà d’en Joaquim Grifol representació d’ EL TESTAMENT de Xavier Benguerel,  amb un repartiment on era notòria la fusió del veterans ia els joves.

 CENTRE P. SANT JOSEPEl Grup Piccolo de l’entitat amb el molts components nous va representar QUERIDO PROFESOR d’Alfonso Paso, amb direcció de Josep Maria Pujol.

 MUSEU MUNICIPAL. En primer lloc va llegir una inspirada poesía Emili Graells Castells, després van actuar Victoria Freixa, Ramón Pastor i Agustí Pallejà, acompanyats al piano per Josep Maria Guillén i tot seguit ho va fer Francesc Solà al violoncel acompanyat pel mateix pianista.

14/10/1969 – MUSEU MUNICIPAL. Recital de piano a càrrec del pianista badaloní JOAN SALSAS PUIG, amb motiu de l’ inauguració del curs 1969-70 de l’Escola Municipal de Música.

19/10/1969 – CENTRE P. SANT JOSEP. El grup Arlequí de Centre va donar inici a la temporada amb la representació d’ EDIPO de Sofócles, en versió castellana de José Maria Pemán i que tenia com a protagonistes Montserrat Durán i Lluís Marco, amb direcció de Josep Viñallonga.

  MUSEU MUNICIPAL. Jordi Solà va cuidar de l’organització d’una vetllada que va protagonitzar el Ballet Clàssic de la senyoreta Maria Lluïsa Quintana.

26/10/1969 – CENTRE P. SANT JOSEP. Actuació a l’escenari del Centre del grup de Joventut Artística de Calella, amb LA CANÇÓ DE LA FILLA DEL MARXANT de Josep Maria de Sagarra.

  MUSEU MUNICIPAL. Nova sessió de Pinceladas Líricas i per aquesta ocasió Josep Comas va programar una versió concert de la sarsuela MOLINOS DE VIENTOamb Josefina Cubells, Adelita Doménech, Josep Comas, Ramón Pastor, Salvador Aznar, Machi Castelar, acompanyats al piano per Maria Valls.

 ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). Actuació de la Coral de Radio Terrassa, en un programa integrat per obres d’autors del segle XVI, tradicionals catalanes i espirituals negres amb direcció de Salvador Castells.

31/10/1969 – CÍRCOL CATÒLIC. Sessió especial de teatre amb la presentació del Grup Cataro, amb l’obra VERSOS DE ARTE MENOR PARA UN VARÓN ILUSTRE (Catarocolón)d’Alberto Miralles (Premio Guipuzcoa 1968).

 Recopilat per Jaume Arqué i Ferrer

 

 

FA CINQUANTA ANYS.

FA CINQUANTA ANYS

 de l’1 de juliol al 30 de setembre de 1969

 Pocs espectacles d’arts escèniques es van oferir els mesos d’estiu al públic badaloní.

 05/07/1969 – CAMP D’ESPORTS C.P. SANT JOSEP. En l’entarimat muntat al camp de bàsquet, es va celebrar XX Festival de Ballet a càrrec de les alumnes de Maria Teresa Solé , a benefici d’Aspanin

 06/07/1969 – CAMP D’ESPORTS C.P. SANT JOSEP. L’endemà, aprofitant el muntatge, van ser les alumnes del Col·legi Nen Jesús de Praga, que van oferir la seva Festa de Primavera, amb direcció de Maria Lluïsa Quintana.  

13/07/1969 – PATI DELS CARMELITES. Festival amb motiu de la celebració de la Mare de Deu del Carme, amb l’actuació de l’Esbart Infantil de la Joventut Carmelitana i les Barrufetes de Fira d’Infants.

 21/09/1969 – CAMP DEL CÍRCOL. Festival de danses folklòriques organitzat per l’Esbart Badalona del Museu, amb la participació de l’Esbart Català de Dansaires, Esbart Egarenc, Esbart Olesa i el mateix Esbart Badalona.

 28/09/1969 – CÍRCOL CATÒLIC. Vetllada Literària Musical on es va donar lectura a càrrec de Anna Maria Mauri i Jordi Oriol, els poemes de Josep Carner, Josep Maria de Sagarra i Maria Antònia Salvà, premiats amb les  Flors Natural, Englantina i Viola, dels II Jocs Florals organitzats per l’entitat l’any 1916. Posteriorment es van llegir tres obres de Carme Oller, Joan Argenté i Josep Gual i per últim, va tenir lloc un Concert de sardanes a càrrec de la Cobla Maresma.

 

Recopilat per Jaume Arqué i Ferrer

 

FA CINQUANTA ANYS.

Badalona 1 de juny de 2019

FA CINQUANTA ANYS

de l’1 de maig al 30 de juny

01/05/1969 – CÍRCOL CATÒLIC. L’Ajuntament amb la col·laboració del Círcol Catòlic, va organitzar un Cicle Teatral a lo llarg de les Festes de Primavera i la primera representació va anar a càrrec de la companyia Teatre Experimental de Sitges, amb LO QUE NO SABE, de Silvio Giovanetti.

03/05/1969 – MUSEU MUNICIPAL. Concert del que van ser protagonistes l’ ORFEÓ BADALONÍ i la COBLA VERNEDA.  

04/05/1969 – CÍRCOL CATÒLIC. Seguint el Cicle Teatral, es va presentar l’ introducció a l’art del mim amb EL DIARI a càrrec del Grup Els Joglars, dirigit  per Albert Boadella.

  MUSEU MUNICIPAL. Festival teatral i musical presentat per José Ramon Bona, amb una primera part on es va representar MAÑANA DE SOL dels germans Alvarez Quintero i el monòleg de Jacinto Benavente POR QUÉ SE QUITÓ JUAN DE LA BEBIDA. A la segona part va actuar la soprano Maria Pilar Segura acompanyada al piano pel mestre José Espeita i per últim va actuar el cantant de cançó moderna Xavier Bali.

10/05/1969 – TEATRE ZORRILLA. Festes de Primavera i doble sessió a càrrec de la companyia de Pau Garsaball que va representar UN PAGÉS DE BARCELONA, de Ventura Porta Rosés.

11/05/1969 – CÍRCOL CATÒLIC. El dia de Sant Anastasi va actuar dins el Cicle Teatral, el grup teatral Alisos, depenent de La Caixa, que va representar LA MUERTE DE UN VIAJANTE d’Arthur Miller.

15/05/1969 – CÍRCOL CATÒLIC. Va seguir el Cicle Teatral amb la representació de LA FORASTERA DEL LLAC, una obra de Joaquim Grífol que va ser representada per l’elenc de l’Orfeó Badaloní.

CASINO DE BADALONA. Un conjunt alemany triomfador en aquells moments com eren THE VAMPIRS, va triomfar al Casino.

  MUSEU MUNICIPAL. Festival dedicat a l’Esbart Badalona, amb la benedicció de seu estàndard i fi de festa amb el mateix Esbart, Victoria Freixa, Rosa Serna, Emili Estabella, Miky i el mestre Itarte.

SOCIETAT CULT. L’OLIVA (CANYET). Festa Major del barri i debut dels grups de teatre infantil i juvenil. El grup infantil dirigit per Joan Piera, va interpretar l’obra dramàtica SENSE EMPAR i el grup juvenil dirigit per Josep Biayna va representar JO SERÉ EL SEU GENDRE,de Jaume Vilanova.

8/05/1969 – CÍRCOL CATÒLIC. Dins el Cicle de Teatre de les Festes de Primavera, organitzat pel Departament de Cultura de l’Ajuntament i la Dramàtica del Círcol es va tancar  representant PLAZA DE ORIENTE, de Joaquin Calvo Sotelo, dirigida per Albert Trífol i Mario Ruiz, amb un repartiment de 32 personatges.

MUSEU MUNICIPAL. Acte de Concert amb els cantants Maria Carme Cubells, Oriol Gala, José Cóndor, Eduardo Soto, Esteva Oliveras, Agustí Pallejà i Josep Comas, acompanyats al piano per Maria Valls.

24/05/1969 – CENTRE P. SANT JOSEP. El Grup Arlequí del Centre va representar SOLA EN LA OSCURIDAD de Frederick Knott, amb direcció de Josep Viñallonga.

25/05/1969 – MUSEU MUNICIPAL. Acte de Concert en el que es van interpretar cançons del badaloní Joan Ribó, amb el Grup Coral del Rvdo. Padre Félix i el cantant Jordi Forcada, acompanyats al piano pel mestre Joan Coll.

26/05/1969 – MUSEU MUNICIPAL. Presentació de la cantant Maria Rosa Gratacós acompanyant-se ella mateixa al piano i actuació del cantant Xavier Bali.

01/06/1969 – MUSEU MUNICIPAL. Representació de l’obra de Joaquim Grífol , PRIMAVERA I TARDOR a càrrec de l’elenc de l’Orfeó Badaloní, amb direcció del mateix Joaquim Grífol.

07/06/1969 – TEATRE ZORRILLA. La companyia Còmics que era dirigida per Rafael Richart, va presentar en doble sessió, l’obra del mateix director EL MEU MARIT  TE UNA TURCA. En el repartiment figuraven, Rosa Maria Sardà i Ventura Oller, entre altres.

08/06/1969 – CÍRCOL CATÒLIC. Amb motiu de participar en el Concurso de teatro de la Obra Sindical de Educación y Descanso, el quadre juvenil de l‘entitat va representar EL CARRUSEL de Victor Ruiz Iriarte, dirigida per Albert Trifol.

  MUSEU MUNICIPAL. Festival líric que va ser presentat per José Ramón Bona, recentment anomenat sot president nacional de Teatre, amb l’ intervenció de Maria Pilar Segura, Jesús Salvadó, Joaquim Cubells, Maria Sánchez , acompanyats pel mestre Manuel A. Cubells.   

11/06/1969 – MUSEU MUNICIPAL. Selecta concert de piano a càrrec de la famosa concertista LLIANA MAFFIOTTE OLIVENCIA

15/06/1969 – MUSEU MUNICIPAL. Festival artístic amb l’actuació de l’il-lusionista Max-Vel, la Rondalla de Badalona dirigida per Domingo Puig i el famós locutor de Radio Barcelona Enric Casademont, creador del personatge d’en Paulinet.

  SALA DEL CARME. El Grup juvenil del Cor de Marina va representar DOS EMBOLICS I UNA RECOMANACIÓ, amb direcció de Esteva Tortajada.

22/06/1969 – MUSEU MUNCIPAL. Els cantants  Maria Carme Cubells, Oriol Gala, Eduard Soto,  Josep Comas i Josep Cóndor,  van interpretar varies cançons de  LA CANCION DEL CAFETAL i altres composicions cantades per  Eduardo Brito. Un acte organitzat per Josep Comas.

CASA AMPARO. Actuació de l’Esbart Badalona en un festival dedicat als interns i a la comunitat religiosa.

24/06/1969 – MUSEU MUNICIPAL. Presentació de l’Esbart del Col·legi Nen Jesús de Praga i actuació de l’Esbart Badalona i el ballet de Maria Lluíssa Quintana.

29/06/1969 – CÍRCOL CATÒLIC. La secció dramàtica es va disfressar de Grupo de Teatro Piher S.A. i va representar EL BAÚL DE LOS DISFRACES de Jaume Salom, amb motiu de participar en el Concurso de Teatro de la Organzacion Sindical de Educación y Descanso, amb Mario Ruiz de director.

CENTRE P. SANT JOSEP. Festival fi de curs a càrrec de les alumnes de l’escola de ballet de Maria Lluïssa Quintana.

 

Recopilat per Jaume Arqué i Ferrer

 

FA CINQUANTA ANYS

Badalona 3 d’abril de 2019

FA CINQUANTA ANYS

De l’1 al 30 d’abril de 1969

06/04/1969 – CÍRCOL CATÒLIC. La companyia encapçalada pel baríton Andreu Viñas va representar la sarsuela del mestre Jacinto Guerrero LOS GAVILANES.

  SALA DEL CARME. Segon festival infantil amb l’actuació de l’Esbart, grups de nens dirigits pel senyor Josep Sabaté, l’il·lusionista badaloní Maxwell i els pallassos Tomi i Pepi.

13/04/1969 – MUSEU MUNICIPAL. Sessió de cant i il·lusionisme amb l’actuació del cantant Joaquim Solé acompanyat a la guitarra per Francisco Martí, Ignasi Santvicens, el mag Eladini i Florita Canovaca.

18/04/1969 – MUSEU MUNICIPAL. Organitzat pel Departament  de Cultura de l’Ajuntament va tenir lloc un concert de la pianista portuguesa Angela Presutto da Gama, dedicat als alumnes de l’Escola de Música. 

20/04/1969 – CÍRCOL CATÒLIC. La secció dramàtica de l’entitat va representar L’HOSTAL DE LA GLORIA de Josep Maria de Sagarra i aquesta vegada, segons els programes de mà, dirigida per Marius Ruiz.

  MUSEU MUNICIPAL. Concert amb fragments d’òpera i sarsuela amb l’ intervenció de Josefina Cubells, Josep Rius, Manuel Soro, Margarita Franzi, Elisa Pascual i Agustí Pallejà, acompanyats al piano per Maria Valls.

  CENTRE P. SANT JOSEP. El grup juvenil de l’entitat, que portava el títol de Grup Piccolo, va representar LOS DE LA MESA 10 (Historias para ser contadas), d’Oswaldo Dragún, amb direcció de Josep Maria Pujol.

El dia 25 d’abril de 1969 va morir a Montevideo a l’edat de vuitanta anys, la gran actriu Margarida Xirgu, nascuda a Molins de Rei, però anomenada filla adoptiva de Badalona, per la seva vinculació a la nostra ciutat.

27/04/1969 – CENTRE P. SANT JOSEP. Seguia el seu camí el moviment de la Fira d’Infants del Centre  i en aquella ocasió van presentar l’espectacle LA POR NO FA POR.

  MUSEU MUNICIPAL. Recital poètic-musical a càrrec del Centre Juvenil de Bufalá.

  CÍRCOL CATÒLIC. Recital fòrum de cançó catalana que va tenir com protagonista a Enric Barbat i els joves badalonins Jaume i Josep Maria.

  ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). Concert de Primavera dedicat a la Verge de Montserrat, amb l’actuació de la massa coral, la coral infantil Veus Alegres i els solistes Victoria Freixa, Maria Rosa Estañol, Agustí Pallejà i Ramon Oliveras, amb direcció d‘Esther Martells i Josep Maria Guillén.

30/04/1969 – MUSEU MUNICIPAL. L’Orquestra de Cambra de Badalona va presentar l’actuació del famós TRIO DE PRAGA.

Recopilat per Jaume Arqué i Ferrer

 

FA CINQUANTA ANYS !!!

 • FA CINQUANTA ANYS!!!

   del 02 al 31 de març de 1969

  02/03/1969 – CENTRE P. SANT JOSEP. Dia gran pels seguidors de la Fira d’Infants, doncs al matí va tenir lloc al Cine Nou una sessió especial de cine projectant-se la pel·lícula El aprendiz de clowm, protagonitzada per Charlie Rivel, omplint-se totalment l’aforament i a la tarda els habituals del Centre van gaudir amb l’espectacle MÉS RIALLES.

  CÍRCOL CATÒLIC. Amb motiu de la Festivitat de Sant Tomàs d’Aquino, els estudiants de l’Institut Albéniz sota la direcció d’ Albert Tríifol van representar `PROHIBIDO SUICIDARSE EN PRIMAVERA d’ Alejandro Casona, reforçats per components del grup juvenil del Círcol.

  MUSEU MUNICIPAL. Actuació del grup coral VORA MAR de l’Orfeó Badaloní, amb Victoria Freixa, Maria Rosa Estanyol i Maria Asunción Carrascosa, Felip Pera, Agustí Pallejà i Esteban Olivares, dirigits i acompanyats al piano per Esther Martells.

  09/03/1969 – CÍRCOL CATÒLIC. Formant par d’un cursets prematrimonials organitzats pel Círcol, l’elenc juvenil va representar MADAM VERDOUX de Adrián Ortega, traduïda al català per Antoni Santos Antolí.

  CENTRE P. SANT JOSEPEl grup artístic Carles Xena de la Joventut Seràfica d’Arenys de Mar va representar EL PROCESO DE MARY DUGAN, de Bayard Veiller amb versió de Fernando de la Milla.

  MUSEU MUNICIPAL. Vetllada dedicada a recordar cançons dels anys vint, amb destacats artistes, direcció de Josep Ramon Bona i el mestre Espeita al piano.

  SALA DEL CARME, El grup juvenil del Cor de Marina, va representar JO SERÉ EL SEU GENDRE.

  16/03/1969 – MUSEU MUNICIPAL. Matinal de concert a càrrec de la coral LA ROSA ARTIGUENSE, que era dedicada als veïns de la seva barriada.

  CÍRCOL CATÒLIC. Es va anunciar un FESTIVAL DE LA ILUSIÓN, amb Los Mikel’s, Vizan, Los Barcinos, Professor Piera, Capitán Señalada i els pallassos Los Planetas.

  SALA DEL CARME. Festival amb la presentació de l’Esbart Infantil i petits artistes  en diferents facetes.

  23/03/1969 – CÍRCOL CATÒLIC. Homenatge a Josep Maria Alarcón i per aquest motiu la Dramàtica va representar LA PLAZA DE BERKELEY de John L. Balderston i direcció de Mario Ruiz. A l’acabar l’obra hi va haver un Fi de festa on van intervenir Julieta Serrano, Marta Martorell i Núria Espert.

  ORFEÓ BADALONÍ (COR DE MARINA). La divertida trama de LA XOCOLATERETA, de Paul Gavault amb traducció de Salvador Viladegut, va ser representada pel quadre escènic de l’entitat, dirigit per Joaquim Grífol.

  MUSEU MUNICIPAL. A la Sala d’actes va tenir lloc una representació escenificada de MARUXA, del mestre Amadeu Vives, on van intervenir les tiples Carme i Josefina Cubells, el tenorFlorenci Calpe, el baríton Josep Comas i el baix Eduard Soto, acompanyats al piano per la professora Maria Valls.

  30/03/1969 – MUSEU MUNICIPAL. Concert de Quaresma a càrrec de l’ORFEÓ BADALONÍ , dirigit pel mestre Josep Maria Guillén.

  31/03/1969 – MUSEU MUNICIPAL. Acte del Pregó de Setmana Santa, amb un concert protagonitzat per la CORAL CANTIGA dirigida per Leopold Massó.